ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια συζήτηση για το σύγχρονο κρεοπωλείο

Μια συζήτηση για το σύγχρονο κρεοπωλείο

20.02.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το σύγχρονο κρεοπωλείο θα γίνει στο πλαίσιο του Συνεδρίου Το κρέας και τα Προϊόντα του «από το στάβλο στο πιάτο». Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του κλάδου και των αρμόδιων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα σε στρογγυλό τραπέζι...

Read Full Article
Τοπικά προϊόντα κρέατος στο μενού των ξενοδοχείων

Τοπικά προϊόντα κρέατος στο μενού των ξενοδοχείων

20.02.2015 | ΘΕΜΑΤΑ

Μια μεγάλη προσπάθεια με φιλοδοξίες, αλλά και πολλή δουλειά   Ένα συχνό ερώτημα που βασανίζει τα μυαλά όλων μας όταν σκεφτόμαστε την οικονομική δυσχέρεια της χώρας, είναι το εξής: Θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάτι για να την αποφύγουμε; Κι...

Read Full Article
120 ομιλητές στο Συνέδριο Κρέατος

120 ομιλητές στο Συνέδριο Κρέατος

17.02.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με περισσότερους από 120 ομιλητές, το Πανελλήνιο Συνέδριο Το Κρέας και τα Προϊόντα του "Από τον στάβλο στο πιάτο" συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ανθρώπων του κρέατος. Οι ενότητες καλύπτουν ένα πολύ ευρύ φάσμα θεμάτων, ενώ στα στρογγυλλά τραπέζια θα συζητηθούν...

Read Full Article
Οι BRICS αλλάζουν τις ισορροπίες στο χοιρινό κρέας

Οι BRICS αλλάζουν τις ισορροπίες στο χοιρινό κρέας

13.02.2015 | ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η πολιτική συμμαχία Ρωσίας, Κίνας, Βραζιλίας, Ινδίας, Ν. Αφρικής έρχεται να ταράξει τα νερά στην παγκόσμια αγορά   Γράφει ο Χρήστος Πραμαντιώτης Δημοσιεύθηκε στο Meat News, τ.24, Φεβρουάριος 2015 Πριν από λίγες δεκαετίες οι άνθρωποι, βλέποντας στο χάρτη την αχανή...

Read Full Article
Aναγραφή της χώρας προέλευσης του κρέατος στα επεξεργασμένα τρόφιμα

Aναγραφή της χώρας προέλευσης του κρέατος στα επεξεργασμένα τρόφιμα

12.02.2015 | ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η χώρα προέλευσης του κρέατος που χρησιμοποιείται ως συστατικό στα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως π.χ. στα κανελόνια, θα πρέπει να αναγράφεται με σαφήνεια, όπως συμβαίνει και με το νωπό βοδινό κρέας. Αυτό υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές με το ψήφισμα που υιοθέτησαν την...

Read Full Article
Μια παραγωγική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΚΚ

Μια παραγωγική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΚΚ

11.02.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σχεδόν απόλυτη απαρτία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος και το μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ και εκπρόσωπος στον ΟΑΕΕ...

Read Full Article
Συνάντηση Σγουρίδη με την Ομοσπονδία χοιροτρόφων

Συνάντηση Σγουρίδη με την Ομοσπονδία χοιροτρόφων

11.02.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες, 10 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Σγουρίδης, με τη Νέα Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος. Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο της χοιροτροφίας. Ο κ. Σγουρίδης δήλωσε, ότι θα πραγματοποιήσει συσκέψεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες...

Read Full Article
Οι προγραμματικές δηλώσεις του Β. Αποστόλου

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Β. Αποστόλου

11.02.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια δέσμη μέτρων για τον τομέα της αγροτικής παραγωγής εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ανάμεσα σε αυτά η κατάργηση του...

Read Full Article
Για την προέλευση του επεξεργασμένου κρέατος συζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Για την προέλευση του επεξεργασμένου κρέατος συζητά το Ευρωκοινοβούλιο

10.02.2015 | ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η προέλευση του κρέατος που χρησιμοποιείται στο επεξεργασμένο κρέας θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 11 Φεβρουαρίου. Οι καταναλωτικές οργανώσεις πιέζουν να ληφθεί αύριο σχετική απόφαση, που να υποχρεώσει την ευρωπαϊκή βιομηχανία κρέατος να αναγράφει την ακριβή προέλευση...

Read Full Article
Προειδοποίηση FAO για τον αφθώδη πυρετό

Προειδοποίηση FAO για τον αφθώδη πυρετό

10.02.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αφθώδης πυρετός βρίσκεται προ των πυλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ενταθεί η επαγρύπνηση στα Βαλκάνια ώστε να αποφευχθεί η διάδοση της ασθένειας, προειδοποίησε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με την...

Read Full Article
Meat News Τ. 24

Meat News Τ. 24

08.02.2015 |

Περιεχόμενα: Αφιέρωμα: Τοπικά προϊόντα κρέατος στο μενού των ξενοδοχείων. Μια μεγάλη προσπάθεια με φιλοδοξίες, αλλά και πολλή δουλειά Γιάγκος Βαμβακάς: Η αγορά τροφίμων αναζητά τις καινοτομίες Ανάλυση: Οι BRICS αλλάζουν τις ισορροπίες στο χοιρινό κρέας Νομοθεσία: Πώς θα λειτουργεί ο...

Read Full Article
Δηλώστε συμμετοχή στο Συνέδριο Κρέατος

Δηλώστε συμμετοχή στο Συνέδριο Κρέατος

05.02.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία το Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του κι όλα δείχνουν ότι θα συγκεντρώσει τις σημαντικότερες παρουσίες από τον επιστημονικό χώρο. Μέχρι τώρα οι δηλωμένες παρουσιάσεις και εισηγήσεις ξεπερνούν τις 100. Ανάμεσα στους εισηγητές μερικά από...

Read Full Article
Banner