ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΕΑΤΟΣ

Στην τελική ευθεία για το 7ο Συνέδριο Κρέατος και Προϊόντων του

Το Πανελλήνιο Συνέδριο το Κρέας και τα Προϊόντα του είναι πλέον ένας θεσμός, ο μοναδικός που συνενώνει όλες τις ενεργές επιστημονικές δυνάμεις που ασχολούνται με ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής κρέατος, από την τόσο ελλειμματική πρωτογενή παραγωγή, την μεταποίηση που γνωρίζει άνθιση, μέχρι και την διάθεση στην κατανάλωση, «από τον στάβλο στο πιάτο» όπως αναφέρεται στον υπότιτλο του Συνεδρίου.

Συνεχίζοντας μια πορεία που ξεκίνησε το 2008, και μετά από μια «αναγκαστική» απουσία λόγω της πανδημίας και των μέτρων αποστασιοποίησης που έκανε αδύνατη την δια ζώσης διενέργεια των εργασιών ενός επιστημονικού συνεδρίου με αξιώσεις, ξεκίνησε ήδη η προετοιμασία των εργασιών του 7ου Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Zootechnia (3-5 Φεβρουαρίου 2023).

Το Meat News, ως διοργανωτής του Συνεδρίου, εγγυάται την επιτυχία και αυτής της διοργάνωσης και στηρίζει το έργο της Επιστημονικής Επιτροπής που συγκροτείται υπό την άοκνη προεδρία του καθηγητή Σπύρου Ραμαντάνη.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να δοθεί βήμα σε όλους τους επιστήμονες, τους φορείς, τα Τμήματα και τις Σχολές των ελληνικών Πανεπιστημίων για να παρουσιάσουν τα νεότερα αποτελέσματα ερευνητικών και εργαστηριακών εργασιών.

Καλούμε επίσης τους κλαδικούς φορείς να στηρίξουν και αυτή τη διοργάνωση, λαμβάνοντας τη θέση που τους αναλογεί. Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουμε συζητήσεις για όλα τα σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο του κρέατος, με έμφαση στο βαθμό αυτάρκειας της εγχώριας παραγωγής.

Στο Συνέδριο έχουν παραχωρήσει την αιγίδα τους:

  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
  • Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (ΕΚΕ)
  • Ελληνική Κτηνιατρική Ακαδημία (ΕΚΑ)
  • Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ)
  • Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ)

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις ενεργές δυνάμεις του τομέα κρέατος να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να συμμετάσχουν στο χορηγικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Γιώργος Κατερίνης

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Πληροφορίες: 210 8210028, synedriokreatos@meatnews.gr

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Διαβάστε την 1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σε μορφή PDF

Οδηγίες συγγραφής των εργασιών

Διαβάστε επίσης:

Το 6ο Συνέδριο το Κρέας και τα Προϊόντα του - 2019

Το 5ο Συνέδριο το Κρέας και τα Προϊόντα του - 2017

Banner
Banner