ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μην πυροβολείτε το κρέας!

Μην πυροβολείτε το κρέας!

04.11.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όσο η κυβέρνηση δεν βρίσκει ισοδύναμα έσοδα ώστε να αποφύγει την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το κρέας θα βρίσκεται στα χείλη πολλών από αυτούς –πολιτικούς ή απλά εμφανιζόμενους στα τηλεοπτικά παράθυρα- που αναλαμβάνουν να υποδείξουν «λύσεις». Είναι λύση, λοιπόν,...

Read Full Article
Π.Πεβερέτος: Αντικρουόμενα ευρωπαϊκά συμφέροντα πίσω από το 23% στο βόειο

Π.Πεβερέτος: Αντικρουόμενα ευρωπαϊκά συμφέροντα πίσω από το 23% στο βόειο

04.11.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενδοκοινοτικό πόλεμο μεταξύ χωρών που έχουν συμφέροντα στη χώρα μας διακρίνει πίσω από την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο βόειο κρέας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος. Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στο «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε ότι η...

Read Full Article
Αναδίπλωση του ΠΟΥ για την “επικινδυνότητα” του κρέατος

Αναδίπλωση του ΠΟΥ για την “επικινδυνότητα” του κρέατος

03.11.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σκέφτεται να επανεξετάσει το ρόλο των επεξεργασμένων κρεάτων και του κόκκινου κρέατος, μετά τη θύελα αντιδράσεων και τα ερωτήματα που προέκυψαν από την ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), η οποία κατατάσσει τα...

Read Full Article
Προσφορά εμπόρου στα μέλη της Ένωσης Αθηνών

Προσφορά εμπόρου στα μέλη της Ένωσης Αθηνών

02.11.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από τις αρχές του Νοεμβρίου και για όλο το μήνα Νοέμβριο η Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας κατάφερε να κάνει πράξη άλλη μια προσφορά εμπόρου η οποία βασίζεται στο βασικό προϊόν των καταστημάτων, το κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι. Υπάρχει λοιπόν ειδική...

Read Full Article
ΕΔΟΚ: Καταστροφική η υπαγωγή του βόειου στο 23%

ΕΔΟΚ: Καταστροφική η υπαγωγή του βόειου στο 23%

02.11.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση με την οποία καταδεικνύει τις αρνητικές συνέπειες από την επιβολή συντελεστή ΦΠΑ 23% στο βόειο κρέας, εξέδωσε και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος. Η ΕΔΟΚ κρίνει μια τέτοια κίνηση αποτυχημένη και εκτιμά ότι δεν αποφέρει επιπλέον έσοδα στο κράτος....

Read Full Article
Meat News T. 32

Meat News T. 32

01.11.2015 |

Αφιέρωμα στο Βιομηχανικό εξοπλισμό: Μείωση του κόστους και συσκευασία ανοίγουν δρόμους για επενδύσεις Συνέντευξη με τον Emmanuel Bernard, διευθυντή της Επιτροπής Εμπορίου της Interbev: Προοπτικές για γαλλο-ελληνική συνεργασία και στα ζώντα ζώα Στις πιο δημοφιλείς η ελληνική κουζίνα. Η Sopexa αποκρυπτογραφεί...

Read Full Article
Marc Feunteun: Υπάρχει μέλλον για τη βιομηχανία κρέατος

Marc Feunteun: Υπάρχει μέλλον για τη βιομηχανία κρέατος

01.11.2015 | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αισιόδοξος για το μέλλον της βιομηχανίας κρέατος δηλώνει ο Marc Feunteun, διευθυντής εξαγωγών του ομίλου SVA Jean Roze. Ο γαλλικός όμιλος, σταθερά προσανατολισμένος στις εξαγωγές, συνεργάζεται σταθερά με την ελληνική αγορά πουλώντας περίπου 6.000 τόνους ετησίως. Ο κ. Feunteun βρέθηκε...

Read Full Article
Γιώργος Μπατζακίδης: Εμείς πρέπει να αναλάβουμε την ενημέρωση των καταναλωτών

Γιώργος Μπατζακίδης: Εμείς πρέπει να αναλάβουμε την ενημέρωση των καταναλωτών

01.11.2015 | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εκατόν εξήντα κρεοπωλεία σε μια πόλη 50.000 κατοίκων, όπως είναι η Ξάνθη και άλλων 50.000 στον υπόλοιπο νομό είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός. «Θα έλεγα ότι έχουμε καταντήσει σαν τα φαρμακεία», μας λέει ο Γιώργος Μπατζακίδης, ο οποίος μας μιλά...

Read Full Article
Πολύβιος Καπέτης: Πρόκληση το πώς θα ενσωματώσουμε στη φιλοσοφία μας  τις αλλαγές που έρχονται

Πολύβιος Καπέτης: Πρόκληση το πώς θα ενσωματώσουμε στη φιλοσοφία μας τις αλλαγές που έρχονται

01.11.2015 | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Οι έμποροι της Κεντρικής Αγοράς προσπαθούν να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους τούς νέους κανόνες που επιβάλλονται από την Ε.Ε. με το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Αυτό μας εξηγεί στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Κρέατος Αθηνών,...

Read Full Article
Επιχειρηματικές ευκαιρίες κρύβει το Χαλάλ

Επιχειρηματικές ευκαιρίες κρύβει το Χαλάλ

01.11.2015 | ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Διεθνείς μελέτες βάζουν στο μικροσκόπιο τις δυνατότητες που ανοίγονται στην παγκόσμια αγορά - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα Γράφει ο Χρήστος Πραμαντιώτης Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Meat News, Οκτώβριος 2015, τεύχος Νο 31 Με τον μουσουλμανικό πληθυσμό να κρατάει σε αριθμούς τη...

Read Full Article
Αντιδράσεις για την στοχοποίηση του κρέατος

Αντιδράσεις για την στοχοποίηση του κρέατος

30.10.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο χαρακτηρισμός του κόκκινου κρέατος ως "πιθανώς καρκινογόνου παράγοντα" έχει ξεσηκώσει τη βιομηχανία κρέατος διεθνώς. Εκπρόσωπος του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Κρέατος δήλωσε ότι πολλοί από τους 22 επιστήμονες που αποτελούσαν την ομάδα που κατέληξε σε αυτή την ανακοίνωση "είχαν στόχο ένα...

Read Full Article
Ηλεκτρονική πρόσκληση για την Meatmania

Ηλεκτρονική πρόσκληση για την Meatmania

30.10.2015 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηλεκτρονική πρόσκληση για την είσοδό τους στην έκθεση Meatmania, καθώς και στις υπόλοιπες εκθέσεις που λειτουργούν παράλληλα μπορούν να βρουν παρακάτω οι ενδιαφερόμενοι. Θυμίζουμε ότι η έκθεση γίνεται στο εκθεσιακό κέντρο Inter Expo Center στη Σόφια από τις 11 έως...

Read Full Article
Banner