Ομόφωνα από τη Βουλή η τροπολογία για τον ΦΠΑ σε νησιά

22 December 2016

Ομόφωνα από τη Βουλή η τροπολογία για τον ΦΠΑ σε νησιά

Με 259 "ναι" (το σύνολο δηλαδή των παρόντων βουλευτών) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου για το έτος 2017 και αφού είχε προηγουμένως ενσωματωθεί και η Σαμοθράκη στα νησιά που θα έχουν για το 2017 μειωμένο ΦΠΑ.

Η διαδικασία εξελίχθηκε με ονομαστική ψηφοφορία την οποία είχε ζητήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές και ο Αχμέτ Ιλχάν από το Ποτάμι.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια είχε στο φόντο την άρνηση των Θεσμών να αποδεχθούν τις δύο πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες: αυτήν για τον ΦΠΑ στα νησιά και εκείνη για το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, η οποία είχε υπερψηφιστεί στις 15 Δεκεμβρίου. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει αναταραχή, με τους δανειστές να έχουν παγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και τις αντιπαρατιθέμενες δηλώσεις υπουργών της Ευρωζώνης, Ευρωπαίων Επιτρόπων και κυβερνητικών στελεχών της Ελλάδας να δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας.

Προς το παρόν, η διαμάχη γύρω από το αυτονόητο, αν δηλαδή μια χώρα της Ευρωζώνης (εν προκειμένω η Ελλάδα) έχει δικαίωμα να αποφασίζει ως κυρίαρχο κράτος, δεν έχει λήξει...

22 December 2016
Banner
Banner