Πού «χτύπησαν» οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι του τελευταίου 15ημέρου

23 December 2016

Πού «χτύπησαν» οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι του τελευταίου 15ημέρου

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν το τελευταίο 15ήμερο οι αρμόδιες Υπηρεσίες, ενόψει της εορταστικής περιόδου. Οι έλεγχοι ήταν αιφνιδιαστικοί και στόχευαν την παραβατικότητα σε σχέση με φαινόμενα παραεμπορίου, παραπλάνησης του καταναλωτή και κινδύνων για τη δημόσια Υγεία.

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ελέγχθηκαν επιχειρήσεις διακίνησης και εμπορίας οπωροκηπευτικών και κρεάτων – κρεατοσκευασμάτων και ιχθύων στα ακόλουθα σημεία και ημερομηνίες: Ιχθυόσκαλα Πειραιά (07/12), Κεντρική Αγορά Ρέντη και επιχειρήσεις εμπορίας φρούτων και λαχανικών στη γύρω περιοχή (08/12), Βαρβάκειος Αγορά (09/12), Αγορά καταναλωτή στο Ρέντη (10/12), Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (11/12), Δημοτική Αγορά Πειραιά (19/12), Σταθμοί Διοδίων Αφιδνών και Ελευσίνας (20 και 21/12), επιχειρήσεις κρεάτων και κρεατοσκευασμάτων στην Αττική (22/12).

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών με εντατικούς ρυθμούς, ενώ θα επαναλαμβάνονται στα ως άνω σημεία και θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι διενεργούνται από μεικτά κλιμάκια με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή, των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών.

 

Κατάσχεση κρεάτων χωρίς σήμανση

Ποσότητες κρεάτων χωρίς σήμανση εντόπισε μικτό κλιμάκιο ελέγχου στις 22 Δεκεμβρίου σε επιχείρηση εμπορίας και επεξεργασίας κρέατος στην Αθήνα. Όπως ανακοίνωσε η γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή μικτό κλιμάκιο που απαρτίζονταν από  την Οικονομική Αστυνομία, επιθεωρητές της  Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) και ελεγκτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό το συντονισμό του  Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), εντόπισε κατά τον επιτόπιο έλεγχο και κατέσχεσε τρόφιμα-προϊόντα ζωικής προέλευσης (1391 κιλά τεμαχίων ορνίθειου και χοίρειου κρέατος καθώς και κρεατοσκευασμάτων) της εν λόγω επιχείρησης, τα οποία δεν έφεραν καμία σήμανση (σήμα καταλληλότητας ή αναγνώρισης ΚΑΝ. 178/2002), ενώ οι υπεύθυνοι κλήθηκαν να προσκομίσουν γραπτές εξηγήσεις. Επίσης, από τους επιθεωρητές της ΥΕΔΔΕ παρελήφθησαν δεδομένα σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και ο φορολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

23 December 2016
Banner