ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέφι και γλέντι στον ετήσιο χορό των κρεοπωλών του Πειραιά

Κέφι και γλέντι στον ετήσιο χορό των κρεοπωλών του Πειραιά

13.02.2018 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια ζεστή βραδιά έζησαν οι κρεοπώλες του Πειραιά, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στον ετήσιο χορό του Συνδέσμου Κρεοπωλών Πειραιά και Νήσων "Αγ. Γεώργιος". Μια ευκαιρία για αυτούς και τις οικογένειές τους να γλεντήσουν, να φάνε και να πιουν και να...

Read Full Article
Βραβεία για ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ, κρεοπωλείο Δελιντζής και ΝΟΣΤΙΜΑ ΕΠΕ

Βραβεία για ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ, κρεοπωλείο Δελιντζής και ΝΟΣΤΙΜΑ ΕΠΕ

13.02.2018 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικά βραβεία απονεμήθηκαν στις επιχειρήσεις ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ, στο κρεοπωλείο Χ. Δελιντζής και στην ΝΟΣΤΙΜΑ ΕΠΕ, στη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, το βραβείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κέρδισε η ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ,...

Read Full Article
Νέα βουτιά στα δύσκολα για τη ΒΙΚΗ

Νέα βουτιά στα δύσκολα για τη ΒΙΚΗ

12.02.2018 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα προβλήματα και τις δυσκολίες στην προσπάθεια διάσωσης της βιομηχανίας αλλαντικών ΒΙΚΗ, αλλά και στις εξελίξεις σχετικά με την εμπλοκή του Σπ. Θεοδωρόπουλου (Chipita, ΝΙΚΑΣ) αναφέρεται δημοσίευμα της ιστοσελίδας kathimerini.gr το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος Δήμητρα Μανιφάβα. Σύμφωνα με το...

Read Full Article
Σε ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον ΕΛΓΟ

Σε ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον ΕΛΓΟ

09.02.2018 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr θέτει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές προτάσεις του ΥΠΑΑΤ για τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα είχαν τεθεί σε άτυπη διαβούλευση τον περασμένο Νοέμβριο (δείτε εδώ σχετικά)....

Read Full Article
Ευρεία σύσκεψη φορέων για την προστασία του Ελληνικού Γύρου οργανώνει ο ΣΕΒΕΚ

Ευρεία σύσκεψη φορέων για την προστασία του Ελληνικού Γύρου οργανώνει ο ΣΕΒΕΚ

09.02.2018 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύσκεψη για την προστασία του Ελληνικού Γύρου, στην οποία καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, διοργανώνει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ). Στη σύσκεψη, θέμα της οποίας είναι η χάραξη...

Read Full Article
Ελληνοποιήσεων συνέχεια… Ένα σχόλιο της ΠΟΚΚ

Ελληνοποιήσεων συνέχεια… Ένα σχόλιο της ΠΟΚΚ

08.02.2018 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών, με αφορμή την υπόθεση "ελληνοποίησης" που αποκάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες προχώρησε στην παρακάτω δήλωση - σχόλιο: Με  αφορμή την υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά την παράνομη ελληνοποίηση 10.000 αμνοεριφίων από εγχώρια εταιρεία...

Read Full Article
Ποια πολυ-προγράμματα προώθησης κρέατος ενέκρινε η Κομισιόν για χρηματοδότηση

Ποια πολυ-προγράμματα προώθησης κρέατος ενέκρινε η Κομισιόν για χρηματοδότηση

07.02.2018 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα των πολυ-προγραμμάτων προώθησης και προβολής αγροτικών προϊόντων (του Καν. 1144/2014), τα οποία υποβλήθηκαν το 2017. Υπενθυμίζεται ότι τα πολύ-προγράμματα είναι αυτά τα οποία προτείνουν από κοινού οργανώσεις που προέρχονται από δύο ή περισσότερα κράτη...

Read Full Article
Επιδείξεις νέων κοπών πρόβειου κρέατος – φωτογραφίες

Επιδείξεις νέων κοπών πρόβειου κρέατος – φωτογραφίες

07.02.2018 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια επίδειξη των νέων κοπών που έχουν επεξεργαστεί οι συνεργάτες του προγράμματος MEET THE LAMB παρακολούθησε το Meat News, μαζί με τους σπουδαστές της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθήνας. Σε ρόλο εκπαιδευτή η Ρομίνα Τζαρέλλα (στο θεωρητικό κομμάτι) και οι σεφ...

Read Full Article
Στο 70% έφτασε η μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στο λιανεμπόριο

Στο 70% έφτασε η μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στο λιανεμπόριο

07.02.2018 | ΘΕΜΑΤΑ

Η προσπάθεια του καταναλωτή να αποφύγει όποιο χαράτσι μπορεί (στην περίπτωσή μας το λεγόμενο περιβαλλοντικό τέλος), αλλά και η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον είναι ασφαλώς οι αιτίες που λειτούργησαν ώστε να μειωθεί κατά πολύ η χρήση πλαστικής σακούλας στο λιανεμπόριο....

Read Full Article
Το «καθαρό κρέας» προ των πυλών της μαζικής εστίασης

Το «καθαρό κρέας» προ των πυλών της μαζικής εστίασης

06.02.2018 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είναι τουλάχιστον παρεξηγήσιμο το γιατί ονομάστηκε έτσι, αλλά το «καθαρό κρέας», δηλαδή το κρέας που κατασκευάζεται στο εργαστήριο (μια ιδέα η οποία την τελευταία δεκαετία έχει προωθηθεί πάρα πολύ), ετοιμάζεται να κατακτήσει τη μαζική εστίαση. Όπως αναφέρουν εξειδικευμένες ευρωπαϊκές ειδησεογραφικές...

Read Full Article
Η πολύτιμη βιταμίνη Β12

Η πολύτιμη βιταμίνη Β12

06.02.2018 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα οφέλη της βιταμίνης Β12 (η οποία βρίσκεται στις τροφές ζωικής προέλευσης όπως το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα), αναδεικνύει άρθρο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ο Οργανισμός Κεντρικών...

Read Full Article
Πρότυπο Πάρκο Κτηνοτροφίας το Ινστιτούτο Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ

Πρότυπο Πάρκο Κτηνοτροφίας το Ινστιτούτο Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ

05.02.2018 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρεία σύσκεψη για τις προοπτικές ανάπτυξης του Ινστιτούτου Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στην Παραλίμνη Γιαννιτσών, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η ανάπτυξη στρατηγικής...

Read Full Article