Αραχωβίτης: Φιλί της ζωής στις «αχυρένιες» Διεπαγγελματικές η Τροπολογία Βορίδη

12 December 2019

Αραχωβίτης: Φιλί της ζωής στις «αχυρένιες» Διεπαγγελματικές η Τροπολογία Βορίδη

Την αντίθεσή του σχετικά με την κατάθεση της Τροπολογίας για τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας Διεπαγγελματικών Οργανώσεων εκφράζει ο τ. υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.

Σε δήλωσή του ο κ. Αραχωβίτης χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για συμφέροντα που καθοδηγούν τις αποφάσεις του υπουργού ΑΑ&Τ, και κάνει λογο για «αχυρένιες Διεπαγγελματικές Οργανώσεις».

Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:

«Στα όρια του Κανονιστικού πλαισίου ακροβατεί, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις.

Τώρα αποκαλύπτεται πλήρως γιατί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διάλεξε, από τις πρώτες αποφάσεις του, να καταργήσει την ΥΑ 1493/142299/13-6-2019 (ΦΕΚ Β' 2424/20-06-2019) για τη λειτουργία των Διεπαγγελματικών οργανώσεων. Τα συγκεκριμένα συμφέροντα που ήταν πίσω από αυτή του την απόφαση είναι αυτά που εξυπηρετούνται και από την Τροπολογία που έφερε χτες στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αν ο υπουργός και οι υφιστάμενες Διεπαγγελματικές θεωρούν ότι με τη συμμετοχή μόνο του 15% των παραγωγών διαθέτουν πολιτική νομιμοποίηση στην εκπροσώπηση, τότε ας καταλάβουν ότι είναι και θα συνεχίσουν να είναι σε διάσταση με τον κόσμο της παραγωγής.

Η τροπολογία Βορίδη δίνει το φιλί της ζωής στις αχυρένιες από τις λειτουργούσες Διεπαγγελματικές, αλλά κυρίως δίνει το έναυσμα ώστε συγκεκριμένα συμφέροντα να εγκαθιδρύσουν τον ολοκληρωτισμό του 15% και να παραγκωνίσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των πραγματικών παραγωγών».

12 December 2019
Banner