ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Bovillage πάντα στο πλευρό των πελατών της

Η Bovillage πάντα στο πλευρό των πελατών της

20.02.2013 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μάρκα γαλλικού κρέατος Bovillage βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πελατών της. Αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας και είναι αποτέλεσμα παραδοσιακής εκτροφής και υψηλής τεχνογνωσίας. Με ηγετική θέση στην Ελλάδα, η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή της προτίμησης των Ελλήνων επαγγελματιών του...

Read Full Article
Σεμινάρια MEAT TIPS από τον ΣΕΒΕΚ

Σεμινάρια MEAT TIPS από τον ΣΕΒΕΚ

20.02.2013 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα «Ζυμούμενα Προϊόντα Κρέατος: Αρχές μικροβιολογίας, διαχείριση της ασφάλειας και εφαρμογή καινοτομιών» διοργανώνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), στο πλαίσιο του διακρατικού κοινοτικού έργου «Improving...

Read Full Article
Έτοιμη η νέα ηγεσία του ΕΛΓΟ Δήμητρα

Έτοιμη η νέα ηγεσία του ΕΛΓΟ Δήμητρα

18.02.2013 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έτοιμη είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Meat News η νέα ηγεσία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα". Συγκεκριμένα για πρόεδρος στον οργανισμό προαλείφεται ο καθηγητής Χημείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σέρκος Χαρουτουνιάν, ενώ ως διευθύνων σύμβουλος έχει επιλεγεί ο δασολόγος- περιβαντολλόγος Κώστας...

Read Full Article
Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στην Ε.Ε. για το κρέας αλόγου

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στην Ε.Ε. για το κρέας αλόγου

15.02.2013 | ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Σοβαρότερες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση με την ανάμειξη κρέατος αλόγου σε προϊόντα βόειου κρέατος. Ήδη στις 13 Φεβρουαρίου συναντήθηκαν άτυπα στις Βρυξέλλες οι αρμόδιοι υπουργοί των χωρών όπου υπήρξαν τέτοια δείγματα για να συζητήσουν τις ενέργειες που πρέπει...

Read Full Article
Ανησυχούν οι αρμόδιες Αρχές για την ανάμειξη αλογίσιου κρέατος σε βόειο

Ανησυχούν οι αρμόδιες Αρχές για την ανάμειξη αλογίσιου κρέατος σε βόειο

14.02.2013 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλειστές παραμένουν δυο επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος στην Βρετανία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει ξεκινήσει από την αρμόδια Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων (FSA). Σύμφωνα με χτεσινές (13/2) δηλώσεις του επικεφαλής των σχετικών υπηρεσιών της Αρχής Άντριου Ρόουντς...

Read Full Article
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για μίσθωση καταστημάτων στην ΚΑΘ

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για μίσθωση καταστημάτων στην ΚΑΘ

14.02.2013 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται μέχρι 8 Μαρτίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τρία καταστήματα στην Κρεαταγορά της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 407/2/13-2-2013 απόφαση του Δ.Σ. της ΚΑΘ η υποβολή αιτήσεων για την εκμίσθωση των καταστημάτων Κ-5, Κ-17 και Κ-22 της...

Read Full Article
«Σύννεφα» στον κτηνοτροφικό τομέα της Γαλλίας

«Σύννεφα» στον κτηνοτροφικό τομέα της Γαλλίας

13.02.2013 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημάδια «κόπωσης» φαίνεται να παρουσιάζει, με επεξεργασμένα στοιχεία 2011 και αρκετά του 2012, ο κλάδος της γαλλικής κτηνοτροφίας, σύμφωνα με την χρηματοοικονομική ανάλυση του διεθνούς οίκου παρακολούθησης αγορών, Atradius Market Monitor, που παρουσιάζει το Meat News κατ’ αποκλειστικότητα στο τεύχος...

Read Full Article
Οι κρεοπώλες του Πειραιά αντιδρούν στη λιανική πώληση στον ΟΚΑΑ

Οι κρεοπώλες του Πειραιά αντιδρούν στη λιανική πώληση στον ΟΚΑΑ

13.02.2013 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντίθετοι στην "σταδιακή μετατροπή του χώρου του ΟΚΑΑ σε χώρο λιανικής πώλησης", όπως χαρακτηριστικά λένε, είναι οι κρεοπώλες του Πειραιά. Η απόφαση του Οργανισμού της Κεντρικής Αγοράς στο Ρέντη να φτιάξει μια πτέρυγα που να απευθύνεται σε καταναλωτές έχει ξεσηκώσει...

Read Full Article
Μεγάλη συμμετοχή στην Zootechnia

Μεγάλη συμμετοχή στην Zootechnia

11.02.2013 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η φετινή Zootechnia, η οποία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Ο τομέας της κτηνοτροφίας, αν και αρκετά συρρικνωμένος τα τελευταία χρόνια, δείχνει σημάδια αντοχών, αλλά και αξιοσημείωτες περιπτώσεις ανάπτυξης, δείγματα των οποίων...

Read Full Article
Το Meat News στην έκθεση Zootechnia

Το Meat News στην έκθεση Zootechnia

10.02.2013 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκατοντάδες επισκέπτες της Zootechnia από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου γνώρισαν το περιοδικό Meat News, το οποίο συμμετείχε στην έκθεση με το δικό του stand και ένα ιδιαίτερο τεύχος- αφιέρωμα στις δυνατότητες της ελληνικής κτηνοτροφίας. Πολλοί επισκέπτες μίλησαν με...

Read Full Article
Meat News Τ. 2

Meat News Τ. 2

02.02.2013 |

Περιεχόμενα: Ο Επίκουρος Καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Γεώργιος Βαλεργάκης, προτείνει μια άλλη διέξοδο για το έλλειμμα που υπάρχει στην παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων και τονίζει: Υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης της εγχώριας παραγωγής. Με τι κριτήρια επιλέγει ο έμπορος ένα σφάγιο. Ο διευθυντής...

Read Full Article