Μιχ. Μυτιλινάκης: Κεντρική Αγορά με ρόλο στις τιμές και την ποιότητα

17 October 2016

Μιχ. Μυτιλινάκης: Κεντρική Αγορά με ρόλο στις τιμές και την ποιότητα

Μετά από ένα χρόνο και πλέον στη διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, ως αντιπρόεδρος, με παράλληλη θητεία στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, ο Μιχάλης Μυτιλινάκης ανέλαβε από τις αρχές Σεπτεμβρίου πρόεδρος του Οργανισμού. Με τη νέα του αυτή ιδιότητα τον αναζήτησε το Meat News για μια συνομιλία επί των ζητημάτων του ΟΚΑΑ.

Ο κ. Μυτιλινάκης θέτει ως βασικές προτεραιότητες, όπως εξηγεί στο περιοδικό, τις επενδύσεις για αναβάθμιση υποδομών, τη διασφάλιση της ποιότητας και υγιεινής των διακινούμενων προϊόντων, τη μεγέθυνση του οικονομικού αποτελέσματος, τη μείωση του κόστους διακίνησης, αλλά και την εξωστρέφεια-εξαγωγές, όπως και την καλή συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η Κεντρική Αγορά διακινεί ένα σημαντικό μερίδιο των τροφίμων στη χώρα και σίγουρα παίζει ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών» επισημαίνει ο νέος πρόεδρος του ΟΚΑΑ διευκρινίζοντας ότι «ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η λειτουργία κατάλληλων χώρων αποθήκευσης, η διαχείριση ενός αποτελεσματικού συστήματος μεταφοράς προϊόντων, η πιστοποίηση εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, η ιχνηλασιμότητα των προϊόντων, εξασφαλίζει τόσο την ποιότητα των διακινούμενων προϊόντων, όσο και τη μείωση των απωλειών και του κόστους διαχείρισης των προϊόντων. Συνεπώς η Αγορά μπορεί, και οφείλει, να δράσει έτσι ώστε να έχει αντίκτυπο τόσο στη διαμόρφωση των τιμών όσο και στη διασφάλιση της ποιότητας».

Ο ίδιος μιλά για τον ρόλο «της Αγοράς (του Ρέντη) στη διαμόρφωση ενός ευρύτερου κέντρου εμπορίου γύρω από τις εγκαταστάσεις της και όχι αποκλειστικά εντός», ενώ απαντά και σε ερωτήματα που απασχολούν πολλούς κρίκους της αλυσίδας του κρέατος, με χαρακτηριστικότερο το αν υπάρχουν (και ποιες) σκέψεις προκειμένου να αυξηθούν οι διακινούμενες ποσότητες κρέατος εντός της Αγοράς. Στο τεύχος Οκτωβρίου του Meat News που κυκλοφορεί, θα διαβάσετε ακόμη για τον στόχο της πλήρους αναμόρφωσης της Αγοράς, όπως τον θέτει η νέα Διοίκηση, αλλά και για το πώς σχολιάζει ο νέος πρόεδρος τις αντιδράσεις των σωματείων κρεοπωλών για τη λειτουργία της Αγοράς του Καταναλωτή μέσα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο τεύχος Οκτωβρίου του Meat News.

17 October 2016
Banner
Banner