Τις δράσεις και πρωτοβουλίες της παρουσιάζει στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος η ΕΔΟΚ

30 January 2019

Τις δράσεις και πρωτοβουλίες της παρουσιάζει στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος η ΕΔΟΚ

Επιλεγμένοι ομιλητές, στελέχη της Διεπαγγελματικής Κρέατος, αναγνωρισμένοι επιστήμονες, επαγγελματίες στον τομέα παραγωγής και διακίνησης του κρέατος και στον ευρύτερο διατροφικό τομέα, θα πάρουν μέρος στην ειδική ενότητα με θέμα «Θεσμικοί φορείς στην αγορά του κρέατος – ΕΔΟΚ», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου «Το κρέας και τα προϊόντα του»

Το συνέδριο διοργανώνει το περιοδικό ΜΕΑΤ ΝΕWS στο πλαίσιο της Έκθεσης ZOOTECHNIA 2019 στη Θεσσαλονίκη, και στη συγκεκριμένη ενότητα οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις θεσμοθετημένες δράσεις και τις πρωτοβουλίες της ΕΔΟΚ.

Η συζήτηση, που πραγματοποιείται το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:30-20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» - αίθουσα «Ολυμπιάς», έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία, όπως αναφέρει η Διεπαγγελματική σε ανακοίνωσή της, «Η ΕΔΟΚ μετά την πρόσφατη εγγραφή νέων μελών, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα μέλη εκπροσωπεί όλο το φάσμα στον τομέα του κρέατος, γεγονός που ενισχύει το κύρος της και εδραιώνει την αντιπροσωπευτικότητά της».

Η συζήτηση θα εξελιχθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

ΣΤ’ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΧΙΙ. ΕΔΟΚ - ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
ΧΙΙ.01 Η αγορά του κρέατος στην Ελλάδα – Ο ρόλος της ΕΔΟΚ
Ελ. Γίτσας, Πρόεδρος ΕΔΟΚ
ΧΙΙ.02 Προγράμματα προβολής της Ελληνικής προβατοτροφίας και του αιγοπρόβειου κρέατος:  Meet the Lamb - Signed by Nature
Σ. Δελής, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης M.Sc., ΕΔΟΚ –Υπηρεσία Παρακολούθησης, Υλοποίησης Προγραμμάτων
ΧΙΙ.03 Χαρτογράφηση των επαγγελματιών του τομέα του κρέατος στην Ελλάδα
Β. Τικέλλης, Οικονομολόγος, ΕΔΟΚ - Υπηρεσία Διασύνδεσης και Προγραμματισμού Εφαρμοστικών Έργων
ΧΙΙ.04 Διακλαδικές συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την αντιμετώπιση της δυσφήμησης των προϊόντων ζωικής προέλευσης
Γ. Γεωργούδης, B.Sc., M.Sc. Πολιτικών Επιστημών, Επιχειρηματίας
ΧΙΙ.05 Αξιοποίηση του εγχώριου ζωικού γενετικού υλικού για την παραγωγή ερυθρών κρεάτων
Δρ Α. Γκαρσέν, Προϊστάμενος Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων Θεσσαλονίκης -Δ/νση ΖΓΠ & Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων ΥΠΑΑ&T
ΧΙΙ.06 Το αιγοπρόβειο σφάγιο στη μαζική εστίαση και ο ρόλος των Ελλήνων  chefs
Ν. Φωτιάδης, Executive chef της Διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος, Πρόεδρος της επαγγελματικής ομάδας «Μπριγάδα»

30 January 2019