Κινεζικό και αραβικό ενδιαφέρον για το ελληνικό αρνί γάλακτος

31 October 2018

Κινεζικό και αραβικό ενδιαφέρον για το ελληνικό αρνί γάλακτος

Η συμμετοχή της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος – ΕΔΟΚ στη διεθνή έκθεση SIAL στο Παρίσι κατάφερε να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα του κλάδου πρόβειου κρέατος και να διευρύνει την ανάπτυξη σχέσεων και επαφών µε επαγγελματίες (εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, διανομείς) για τη δημιουργία ενός ευρέος δικτύου συνεργατών στις αγορές του εξωτερικού. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που εξάγουν τα στελέχη της ΕΔΟΚ από την πενθήμερη παρουσία της καμπάνιας Meet the Lamb στη μεγάλη αυτή έκθεση τροφίμων και ποτών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΟΚ, τονίζει ότι το ελληνικό αρνί γάλακτος προβλήθηκε σε ένα δύσκολο και απαιτητικό κοινό από όλο τον πλανήτη και κέρδισε τις εντυπώσεις «βάζοντας τα θεμέλια για την αναγνώριση του εγχώριου πρόβειου κρέατος στις αγορές του εξωτερικού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΟΚ:

Το ελληνικό αρνί γάλακτος κέρδισε τις εντυπώσεις στη διεθνή έκθεση SIAL στο Παρίσι

Τις καλύτερες εντυπώσεις σε µία από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων-Ποτών στον κόσμο, στη SIAL PARIS (21-25/10), άφησε η συμμετοχή της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για την προώθηση του πρόβειου κρέατος “Meet the Lamb”.

Μπροστά σε ένα δύσκολο και απαιτητικό κοινό από όλο τον πλανήτη, η ΕΔΟΚ κέρδισε το στοίχημα, προβάλλοντας με επιτυχία το ελληνικό αρνί γάλακτος και βάζοντας τα θεμέλια για την αναγνώριση του εγχώριου πρόβειου κρέατος στις αγορές του εξωτερικού. Η παρουσία στη SIAL PARIS ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για σημαντικές επαφές με ξένους παράγοντες και επιχειρηματίες, κατά τη διάρκεια των οποίων εκδηλώθηκε ζωηρό ενδιαφέρον για συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος και τα μέλη της από Ευρωπαίους, Κινέζους και Άραβες εισαγωγείς. Μάλιστα, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας πρότεινε να εξεταστεί η προοπτική για κοινή ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων με τη δημιουργία Joint Venture.

Το εντυπωσιακό περίπτερο της ΕΔΟΚ, σχεδιασμένο έτσι ώστε να συνδυάζει χώρους υποδοχής και συναντήσεων, αλλά και ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για το ψήσιμο του κρέατος, επισκέφθηκε πλήθος κόσμου και επαγγελματιών από διάφορες χώρες του κόσμου και προσέφερε “εμπειρίες” γευσιγνωσίας με τη σφραγίδα του διάσημου executive chef Νίκου Φωτιάδη. Ο chef πήρε τα εύσημα από τους Γάλλους συναδέλφους του, που δοκίμασαν και βρήκαν το προϊόν εξαιρετικό, τόσο γευστικά όσο και ποιοτικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ελκυστικές μυρωδιές, οι μοναδικές γεύσεις αλλά και η εξαιρετική ποιότητα του ελληνικού αρνιού γάλακτος, είχαν τεράστια απήχηση στους επισκέπτες. Στο πρόγραμμα της ΕΔΟΚ περιλαμβανόταν και επιδείξεις που εξοικείωσαν τους επαγγελματίες με τις νέες κοπές κρέατος και εντυπωσίασαν το κοινό.

Το “μενού” των υψηλών συναντήσεων ήταν εξίσου πλούσιο, καθώς, εκτός από τους Έλληνες και ξένους εισαγωγείς και εξαγωγείς, επισκέφθηκαν το περίπτερο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης (από όπου και η κεντρική φωτό), η Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, Ευφροσύνη Μητά, η επιτροπή εξωτερικού εμπορίου της γαλλικής Διεπαγγελματικής Βοδινού INTERBEV και στελέχη της γαλλικής Διεπαγγελματικής Χοιρινού INAPORC.

Η ΕΔΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της, Λευτέρη Γίτσα, τον Γενικό Διευθυντή, Καθηγητή ΑΠΘ, Ανδρέα Γεωργούδη και την επικεφαλής Επικοινωνίας, Βίκυ Κωστοπούλου.

Η συμμετοχή της ΕΔΟΚ στην διεθνή έκθεση κατάφερε να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα του κλάδου πρόβειου κρέατος και να διευρύνει την ανάπτυξη σχέσεων και επαφών µε επαγγελματίες (εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, διανομείς) για την δημιουργία ενός ευρέος δικτύου συνεργατών στις αγορές του εξωτερικού.

Η SIAL PARIS φιλοξενείται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte Exposition Park του Παρισιού και αποτελεί µία από τις µμεγαλύτερες εκθέσεις για τον κλάδο τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Η διοργάνωση συγκέντρωσε φέτος περισσότερους από 7.000 εκθέτες από 119 χώρες και 310.000 εμπορικούς επισκέπτες, συμμετείχαν 135 επίσημες αντιπροσωπείες και 26 κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Περισσότεροι από τους μισούς εκθέτες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για το 2020.

Το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “Meet the Lamb” που υλοποιεί η ΕΔΟΚ με εκτελεστικό φορέα τη SOPEXA στοχεύει στην ενημέρωση των επαγγελματιών (κτηνοτρόφων, εμπόρων, μεταποιητών), καταναλωτών και διαμορφωτών κοινής γνώμης σε επιλεγμένες αγορές-στόχος της ΕΕ, για το πρόβειο κρέας, με σκοπό την αξιοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα προσδώσει ασφάλεια και δομή στο υφιστάμενο παραγωγικό μοντέλο, ευνοώντας και την τιμολογιακή πολιτική.

31 October 2018
Banner
Banner