Στον διαδικτυακό… αέρα το Signed by Nature της ΕΔΟΚ

14 November 2019

Στον διαδικτυακό… αέρα το Signed by Nature της ΕΔΟΚ

Μετά από μήνες εντατικής προετοιμασίας και οργάνωσης το νέο, φιλόδοξο πρόγραμμα της ΕΔΟΚ, Signed by Nature, «συστήνεται» στο κοινό και ξεκινά δυναμικά τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για το πρώτο έτος υλοποίησής του.

Στο θέμα αναφέρθηκε εδώ το meatnews.gr με σχετική ανάρτηση.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Εθνική Διεπγγελματική Οργάνωση – ΕΔΟΚ αναφέρει ότι:

«Η ιστοσελίδα του προγράμματος (https://signedbynature.eu) για την προβολή της αειφόρου αιγοπροβατοτροφίας σε Ελλάδα, Γερμανία και Σουηδία βρίσκεται, πλέον, στον «αέρα». Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει καταναλωτές, διαμορφωτές της κοινής γνώμης και επαγγελματίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής αειφόρου κρεοπαραγωγικής αιγοπροβατοτροφίας.

Η ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ και η κτηνοτροφία στην Ε.Ε. καλείται να επιτύχει την παραγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης με υψηλή ποιότητα μέσα από διαδικασίες που ταυτόχρονα θα ωφελούν το περιβάλλον και την υγεία, θα διαφυλάττουν τον πολιτιστικό πλούτο και τις θέσεις εργασίας και θα διασφαλίζουν την καλή υγεία των ζώων.

Μέσα από μια σειρά δράσεων, αλλά και διαφορετικά κανάλια ενημέρωσης, όπως ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ιστοσελίδα του προγράμματος και έντυπο υλικό, το κοινό και οι επαγγελματίες  θα ενημερωθούν μέσω του Signed by Nature για όλες τις πτυχές της αειφόρου παραγωγής κρέατος αιγών και προβάτων.

Ακόμη, θα μάθουν να αναγνωρίζουν την ποιότητα και τις διαφορές του Ευρωπαϊκής παραγωγής αιγοπρόβειου κρέατος με το κρέας εισαγωγής από τρίτες χώρες.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του τίτλου του προγράμματος Signed by Nature, δηλαδή «με την υπογραφή της φύσης», καθώς η αειφόρος παραγωγή κρέατος αιγών και προβάτων συμβαδίζει αρμονικά με το βιώσιμο περιβάλλον.

Οπότε, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος,  η ήδη ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα νέα γενιά καταναλωτών, θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει  τα πλεονεκτήματα της εκτατικής εκτροφής και της βιώσιμης αιγοπροβατοτροφίας.  Η εκτατική εκτροφή αιγοπροβάτων- η οποία μπορεί να συγκριθεί με τα πλεονεκτήματα της βιολογικής κτηνοτροφίας- σε συνδυασμό με τη φυσική διατροφή των ζώων εξυπηρετούν την καλή διαβίωση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της πολιτισμικής μας παράδοσης και την απασχόληση, ενώ παραδίδουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας για τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Το Signed by Nature, διάρκειας 36 μηνών και με προϋπολογισμό 2,58 εκατομμύρια ευρώ, κάνει «πρεμιέρα» με την πρώτη εκδήλωση εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στις 20 Νοεμβρίου στη Γερμανία, όπου θα ξεδιπλωθούν η στρατηγική και οι στόχοι του προγράμματος.

Το λογότυπο του Signed by Nature

To logo του Signed by Nature αντλεί την έμπνευσή του από τα χρώματα της ελληνικής υπαίθρου και αποτελεί έναν εικαστικό συνδυασμό των κεφαλών της αίγας και του προβάτου, ενώ περιβάλλεται από το μήνυμα, που είναι η ευρωπαϊκή αειφόρος κρεοπαραγωγική αιγοπροβατοτροφία».

14 November 2019
Banner