ΕΔΟΚ κατά Μελά, σχετικά με την πληρωμή του Signed by Nature

13 October 2022

ΕΔΟΚ κατά Μελά, σχετικά με την πληρωμή του Signed by Nature

Αιχμές κατά της προηγούμενης διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (Μελάς) αφήνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, σε ανακοίνωσή της με την οποία πανηγυρίζει για τη «δικαίωση» της και την πληρωμή του πρώτου και δεύτερου έτους του ευρωπαϊκού προγράμματος SIGNED BY NATURE.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει ανεπίσημα γνωστά εδώ και μήνες, η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κατέβαλλε το ποσόν της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για το εν λόγω πρόγραμμα στην ΕΔΟΚ, αμφισβητώντας τις δράσεις που είχαν εκτελεστεί. Με την ανακοίνωσή της η ΕΔΟΚ επιβεβαιώνει αυτή την διένεξη, η οποία όπως ισχυρίζεται οφείλεται στην προηγούμενη ηγεσία του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΔΟΚ «μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από επιτροπή ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην ΕΔΟΚ, μετά από επαναλαμβανόμενα εξώδικα και δικαστικές ενέργειες διαμαρτυρίας της ΕΔΟΚ, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ευρήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόρριψη, έστω και μέρους, του ποσού πληρωμής. Όπως ακριβώς είχε διαπιστωθεί, σύμφωνα και με το πρακτικό της υπηρεσίας ελέγχου προγραμμάτων προβολής, του ΥΠΑΑΤ, από την αρμόδια Υπηρεσία, εδώ και ένα χρόνο.

Αυτόν τον έλεγχο, όμως, τον αντικειμενικό, πλήρη και τελικά αυτονόητο, είχε αρνηθεί μέχρι τώρα να διεξάγει, η προηγουμένη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ως όφειλε από το νόμο και τον ευρωπαϊκό κανονισμό του προγράμματος, ενώ παράλληλα παρέβλεπε την εντολή της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ για πληρωμή.

Κατά την διάρκεια αυτού του δυσβάσταχτου χρονικού διαστήματος για την ΕΔΟΚ, λόγω της μη νόμιμης άρνησης του ΟΠΕΚΕΠΕ να καταβάλει την οφειλόμενη πληρωμή, εκτός των προσπαθειών που καταβάλλαμε για να διατηρήσουμε ενεργό το Πρόγραμμα, καθώς η απώλειά του θα σήμαινε ανυπολόγιστη ζημιά για τη χώρα, γίναμε αποδέκτες πλήθους πληροφοριών που διαδίδονταν εις βάρος μας. Πληροφορίες, που σύμφωνα με όσα έχουν περιέλθει σε γνώση μας, φέρονται να έχουν διαδοθεί από την προηγούμενη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και αφορούσαν σε, δήθεν, ημιτελή εκτέλεση των δράσεων του Προγράμματος και σε δήθεν, προσπάθεια διασπάθισης του δημοσίου χρήματος από την ΕΔΟΚ. Συκοφαντίες, οι οποίες καταρρίφθηκαν πλήρως μετά τα αποτελέσματα του νέου ελέγχου ο οποίος, νόμιμα οδήγησε σε πληρωμή της ΕΔΟΚ.

Επίσης έχουμε, πληροφορηθεί από έγκυρες πηγές, ότι φρόντισαν να διαδοθούν αυτές οι συκοφαντίες, διανθισμένες και με άλλες ψευδείς πληροφορίες, στην Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με σκοπό, αν είναι δυνατόν, να οδηγήσουν παραπλανητικά τις αρμόδιες υπηρεσίες, ακόμα και σε αμφισβήτηση της νομιμότητας λειτουργίας της ΕΔΟΚ!

Η ΕΔΟΚ, ήδη προετοιμάζει και θα προβεί σε κάθε ένδικο μέσο ενάντια σε κάθε υπεύθυνο για όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε, ώστε να δικαιωθεί απόλυτα, άλλα και να γίνει γνωστό σε όλους, ποια άτομα και τι είδους συμφέροντα προσπάθησαν, ανεπιτυχώς όμως, να διαβάλουν δημοσίως την ΕΔΟΚ».

13 October 2022
Banner
Banner