ΣΕΒΕΚ: Ένταξη του κλάδου στους ΚΑΔ που τυγχάνουν στήριξης

26 March 2020

ΣΕΒΕΚ: Ένταξη του κλάδου στους ΚΑΔ που τυγχάνουν στήριξης

Η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων του τομέα HORECA έχει επιφέρει σημαντική μείωση τζίρου έως και 70% στις επιχειρήσεις που παρασκευάζουν κρεατοσκευάσματα. Αυτό τονίζει σε υπόμνημά του στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Υποδομών Άδωνι Γεωργιάδη, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος. Ζητά δε να ενταχθούν στη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων και οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων αυτών, ώστε να τύχουν των μέτρων στήριξης.

Το υπόμνημα του ΣΕΒΕΚ

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, 

Η λήψη γενικών περιοριστικών μέτρων πρόληψης και προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού και κυρίως η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων μαζικής εστίασης, των ξενοδοχείων, τουριστικών καταλυμάτων και συνολικά του τομέα HORECA, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή και κατ’ επέκταση στη σημαντική μείωση του τζίρου (σε ποσοστό που αγγίζει το 70%) των επιχειρήσεων του κλάδου παρασκευής παρασκευασμάτων κρέατος και προϊόντων με βάση το κρέας.

Η εν λόγω κατάσταση αναγκάζει το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων του κλάδου μας στην εκ περιτροπής εργασία του απασχολούμενου προσωπικού και στη συνέχεια, είναι πλέον βέβαιο, σε μεγάλο ποσοστό στη μείωση του αριθμού τους.

Για όλους αυτούς του λόγους θα πρέπει άμεσα να εντάξετε και τις επιχειρήσεις του κλάδου μας (παραγωγή παρασκευασμάτων κρέατος και προϊόντων με βάση το κρέας) στους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που θα τύχουν των μέτρων στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, οι οποίες εμφανώς υπολειτουργούν και πλήττονται από τις συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας.

Με την πεποίθηση ότι θα εξετάσετε θετικά το δίκαιο αίτημά μας, παραθέτουμε τους κύριους ΚΑΔ του κλάδου.

10.11 > Επεξεργασία & συντήρηση κρέατος

10.13 > Παραγωγή προϊόντων κρέατος & κρέατος πουλερικών

15.13.00.00 > Παραγωγή προϊόντων από κρέας ζώων & πουλερικών 

46.32.00.00 > Χονδρικό εμπόριο κρέατος & προϊόντων κρέατος

52.10 > Αποθήκευση τροφίμων

26 March 2020
Banner
Banner