Από το νέο έτος αυξήσεις τιμής στα προϊόντα κρέατος

06 December 2021

Από το νέο έτος αυξήσεις τιμής στα προϊόντα κρέατος

Μια καλύτερη χρονιά, από την άποψη των πωλήσεων, θα είναι το 2021 σε σχέση με το 2020 για τη βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος, καθώς οι εκτιμήσεις λένε ότι το τρέχον έτος θα κλείσει με αύξηση.

Η αύξηση αυτή ασφαλώς οφείλεται στον τερματισμό του λοκντάουν που άνοιξε τη μαζική εστίαση –έστω και με εμπόδια– και επέτρεψε τα σημαντικά νούμερα που επέτυχε η χώρα μας στον τομέα του τουρισμού.

Ωστόσο, στο πεδίο της κερδοφορίας τα νέα δεν θα δίνουν την ίδια εικόνα, καθώς αναμένεται ότι αυτή θα επηρεαστεί από την μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής που σημειώθηκε κυρίως με το τέλος του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις το κόστος παραγωγής για τη βιομηχανία κρέατος έχει αυξηθεί περισσότερο από 20%, ενώ μόνο το κόστος της ενέργειας έχει τετραπλασιαστεί.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχουν γίνει σημαντικές αυξήσεις στην τιμή των προϊόντων κρέατος. Αυτό όμως δεν αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς στελέχη της βιομηχανίας κρέατος εκτιμούν ότι θα δούμε αυξήσεις έως και 10% από τις αρχές του νέου έτους.

Ακόμη και αυτή η αύξηση δεν θα ισορροπεί την αύξηση του κόστους, καθώς όπως δηλώνουν στο Meat News πηγές του κλάδου επεξεργασίας κρέατος, «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την οικονομική κατάσταση και την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή – αντιθέτως, είναι αναγκαίο να τη λάβουμε υπόψη».

06 December 2021
Banner
Banner