Διεθνείς τιμές κρέατος: Νέο ρεκόρ ανόδου για το βόειο κατέγραψε ο Φεβρουάριος

08 March 2022

Διεθνείς τιμές κρέατος: Νέο ρεκόρ ανόδου για το βόειο κατέγραψε ο Φεβρουάριος

Αυξημένος κατά 1,2 μονάδες (1,1%) έκλεισε τον Φεβρουάριο (σε σύγκριση με τον Ιανουάριο) ο Δείκτης Τιμών Κρέατος του FAO. Επιπλέον, ήταν και κατά 15,0 μονάδες (15,3%) υψηλότερα από το επίπεδο του περσινού Φεβρουαρίου.

Πιο αναλυτικά, τον Φεβρουάριο οι διεθνείς τιμές στο βόειο κρέας έφτασαν σε νέο υψηλό ρεκόρ (+2,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο), λόγω της ισχυρής παγκόσμιας ζήτησης για εισαγωγές εν μέσω περιορισμένης προσφοράς βοοειδών έτοιμων προς σφαγή στη Βραζιλία και σε συνθήκες υψηλής ζήτησης ζώντων βοοειδών στην Αυστραλία για αναδιάρθρωση κοπαδιών.

Οι τιμές του χοιρινού κρέατος αυξήθηκαν επίσης (+0,9%), αντανακλώντας την αυξημένη εσωτερική ζήτηση και τη μειωμένη προσφορά χοίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι διεθνείς τιμές για το πρόβειο κρέας υποχωρούν (-1,7%) για τέταρτο συνεχόμενο μήνα λόγω της υψηλής εξαγωγικής προσφοράς της Ωκεανίας.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του κρέατος πουλερικών έπεσαν ελαφρώς (-0,5%) λόγω της μειωμένης εισαγωγικής ζήτησης από την Κίνα με το τέλος της εορταστικής περιόδου στη χώρα αυτή.

08 March 2022
Banner
Banner