Βοvillage Meating Day στις 5/12 – Μία ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη του κρέατος

02 December 2021

Βοvillage Meating Day στις 5/12 – Μία ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη του κρέατος

Σε μία ημέρα δομημένη γύρω από δύο βασικούς άξονες, το βόειο γαλλικό κρέας ανώτατης ποιότητας Bovillage υποδέχεται τους σπουδαστές των σχολών και τους επαγγελματίες του κλάδου του κρέατος στις 5/12/21 στο ξενοδοχείο Athens Marriott.

Πλαισιωμένη από τους 10 Bovillage Ambassadors που εδώ και δύο χρόνια δίνουν το παρών σε όλες τις δράσεις της, η Bovillage Meating Day πρόκειται να αποτελέσει μία κομβική συνάντηση διά ζώσης, σχεδόν μια διετία μετά την τελευταία της διοργάνωση: αφιερωμένη σε όλους όσοι θέλουν να δημιουργήσουν, θέλουν να εξευγενίσουν, θέλουν ουσιαστικά να τιμήσουν την πρώτη ύλη θέτοντας την τεχνογνωσία τους στην υπηρεσία της.

Εδώ και δεκαετίες εξάλλου, οι ελληνογαλλικοί δεσμοί είναι, όπως αναφέρει η Bovillage σε σχετική ανακοίνωση, «ιδιαιτέρως ισχυροί στον κλάδο του κρέατος με τη Γαλλία να αποτελεί αδιαπραγμάτευτα τον πρώτο προμηθευτή της χώρας μας σε βόειο κρέας. Με δυνατές εγγενείς αξίες όπως την ημι-εκτατική εκτροφή που γίνεται παραδοσιακά σε μικρές μονάδες, με φυσική διατροφή στις χορτολιβαδικές της εκτάσεις και σιτηρέσια που παράγονται στη φάρμα, σεβασμό στο περιβάλλον και τη διαβίωση των ζώων, η Γαλλία αποτελεί την πρώτη χώρα κτηνοτροφίας στην Ευρώπη, έχοντας θέσει τις βάσεις για την ιχνηλασιμότητα που εφαρμόζεται σήμερα σε όλη την Ε.Ε. Η γαλλική κοπή αποτελεί αρχέγονη τεχνογνωσία – κληρονομιά και παρακαταθήκη για τους Γάλλους επαγγελματίες και διδάσκεται με προσανατολισμό την αξιοποίηση του 95% των σφάγιων, σφάγια που προέρχονται από κρεοπαραγωγές φυλές με μεγάλη διάπλαση και υψηλή απόδοση».

Η Bovillage είναι μία κοινή, συλλογική προσπάθεια που υπογράφει η Γαλλική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος Interbev και ο Όμιλος Ευρωπαϊκού Βόειου Κρέατος CVBE, μέλη των οποίων είναι οι μεγαλύτεροι οίκοι του τομέα κρέατος στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της Bovillage Meating Day, θα λάβουν χώρα τα εξής:

  • Από τις 11.00 έως τις 12.30 θα πραγματοποιηθεί ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ για τους σπουδαστές σχολών κρέατος από τους Bovillage Ambassadors και τον Γάλλο κρεοτέχνη, εκπαιδευτή και συνεργάτη της Interbev, Luc Perez. Στη συνέχεια η Bovillage θα παραθέσει γεύμα στο Αίθριο του ξενοδοχείου.
  • Από τις 4.00μ.μ. έως τις 5.00μ.μ. οι 10 Ambassadors της Bovillage θα αναμετρηθούν σε 10 παρασκευάσματα, ξεδιπλώνοντας την μοναδική τεχνική τους, την αστείρευτη δημιουργικότητά τους και το απαράμιλλο ταλέντο τους! Bovillage Ambassador Challenge volume 2, λοιπόν, σε ζωντανή παράλληλη μετάδοση (live stream) σε YouTube & Facebook.

Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο Bovillage Greece στο Facebook.

* Η είσοδος στις εκδηλώσεις γίνεται τηρώντας αυστηρά τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα για τον Covid 19: στις εκδηλώσεις γίνονται δεκτοί μόνο όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

02 December 2021
Banner
Banner