Στο Ισραήλ θα σερβιριστεί η πρώτη βόεια μπριζόλα καλλιεργούμενου κρέατος

23 January 2024

Στο Ισραήλ θα σερβιριστεί η πρώτη βόεια μπριζόλα καλλιεργούμενου κρέατος

Το καλλιεργούμενο κρέας συνεχίζει μάλλον με αργούς, προς το παρόν ρυθμούς, να παίρνει άδεια κυκλοφορίας σε διάφορες χώρες του κόσμου, με το υπουργείο Υγείας του  Ισραήλ να δίνει το πράσινο φως τον περασμένο Δεκέμβρη στην εταιρεία Aleph Farms για τις πρώτες μπριζόλες στον κόσμο από καλλιεργημένα κύτταρα βόειου κρέατος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, σχεδίαζε να εισαγάγει μια καλλιεργημένη μικρή μπριζόλα σε εστιατόρια στο Ισραήλ. Το βόειο κρέας θα έχει «ονοματεπώνυμο» αφού θα προέρχεται από κύτταρα μιας αγελάδας Black Angus με το όνομα Lucy και εκτρεφόταν σε μια φάρμα στην Καλιφόρνια της Αμερικής.

Βέβαια, θα χρειαστούν ακόμα κάποιοι τελικοί έλεγχοι, πιθανόν αρκετών μηνών, στην ετικέτα της εταιρείας, πριν η συγκεκριμένη μπριζόλα σερβιριστεί στα εστιατόρια του Ισραήλ. Να τονίσουμε πως η άδεια αφορά μόνον μπριζόλες και όχι ολόκληρο το ζώο.

Αν και το επιχείρημα όσων υποστηρίζουν το καλλιεργούμενο κρέας είναι η βιωσιμότητα του πλανήτη και η μη κακοποίηση ζώων, εν τούτοις υπάρχει και μια παράμετρος που δεν μπορεί κανείς να την παραβλέπει, και αφορά το υψηλό κόστος της παραγωγής του κυτταρικού κρέατος.

Πηγή: huffingtonpost.gr

23 January 2024
Banner
Banner