Η Γερμανία μείωσε την παραγωγή κρέατος το 2023

21 August 2023

Η Γερμανία μείωσε την παραγωγή κρέατος το 2023

Mείωση στην παραγωγή κρέατος στη Γερμανία αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis), που αγγίζει τους 3,3 εκατομμύρια τόνους  το πρώτο εξάμηνο του 2023, που μεταφράζεται σε 5,6% λιγότερο από την ίδια περυσινή περίοδο. Συνολικά 23,6 εκατομμύρια χοίροι, βοοειδή, πρόβατα, κατσίκες και άλογα και 343,9 εκατομμύρια κοτόπουλα, γαλοπούλες και πάπιες σφαγιάστηκαν στα σφαγεία το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η παραγωγή χοιρινού κρέατος μειώνεται σταθερά από το 2017 και έτσι τους πρώτους έξι μήνες του έτους οι γερμανικές φάρμες έσφαξαν 21,6 εκατομμύρια χοίρους αριθμός που αντιστοιχεί σε μείωση περίπου 2,2 εκατομμυρίων ζώων (-9,2%) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2022 η πτώση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους ήταν 8,9%.

Η ποσότητα χοιρινού κρέατος που παρήχθη το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν 2,1 εκατομμύρια τόνοι (μειωμένη κατά 9,4%) σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι (-213.000 τόνοι). Ένας λόγος για τη μείωση της παραγωγής χοιρινού κρέατος είναι η παρόμοια μείωση των αποθεμάτων χοίρων στη Γερμανία.

Η παραγωγή βόειου κρέατος ήταν 0,9% υψηλότερη από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καθώς συνολικά, οι εταιρείες στη Γερμανία έσφαξαν περίπου 1,4 εκατομμύρια βοοειδή το πρώτο εξάμηνο του 2023. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αυτό σημαίνει μείωση 0,1% (-1.300 ζώα).

Η παραγωγή κρέατος πουλερικών, γενικά, παραμένει σταθερή, αφού το πρώτο εξάμηνο του 2023, έσφαξαν συνολικά 343,9 εκατομμύρια ζώα διαφόρων τύπων πουλερικών, 2,7% λιγότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Στο χοιρινό διαφοροποιείται η κατάσταση, αφού κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο παραγωγής, παρά τις εμφανείς μειώσεις σχεδόν από το 2017. Το χοιρινό αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο της εμπορικής παραγωγής κρέατος στη Γερμανία εδώ και χρόνια. Το πρώτο εξάμηνο του 2023, το 62,0% του παραγόμενου κρέατος προερχόταν από σφαγμένους χοίρους. Ακολούθησαν το κρέας πουλερικών με μερίδιο 23,2% και το βοδινό με 14,5%. Το κρέας από πρόβατα, κατσίκες και άλογα αντιπροσώπευε μόνο το 0,4% περίπου της συνολικής παραγωγής.

Πηγή: euromeatnews.com

21 August 2023
Banner
Banner