ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτυχημένη η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Meet the Lamb

Επιτυχημένη η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Meet the Lamb

20.03.2017 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαιρετικής σημασίας ήταν η πρώτη παρουσία του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Meet the Lamb, που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 19/3 στον χώρο MEAT FORUM της έκθεσης Food Expo. Από νωρίς άρχισε να συρρέει πλήθος ενδιαφερομένων που ήθελαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που...

Read Full Article
Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τους κωδικούς taxisnet

Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τους κωδικούς taxisnet

20.03.2017 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο τρόπους υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έχουν οι αγρότες, όπως ανακοινώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ: είτε μέσω της εφαρμογής Υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017 στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οn Line υποβολή) είτε μέσω Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) που αποτελούν Πιστοποιημένους Φορείς...

Read Full Article
Επίδειξη παρασκευής κρεατοσκευασμάτων – video

Επίδειξη παρασκευής κρεατοσκευασμάτων – video

20.03.2017 |

Το έντονο ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού προσέλκυσε την Κυριακή 19/3 η επίδειξη παρασκευής σύγχρονων και δημιουργικών κρεατοσκευασμάτων, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του MEAT FORUM στο πλαίσιο της έκθεσης Food Expo 2017. Κατά γενική ομολογία όσων το παρακολούθησαν –κρεοπώλες στη συντριπτική...

Read Full Article
Την ερχόμενη εβδομάδα η κυβερνητική πρωτοβουλία για ελληνοποιήσεις σε γαλακτοκομικά και προϊόντα κρέατος

Την ερχόμενη εβδομάδα η κυβερνητική πρωτοβουλία για ελληνοποιήσεις σε γαλακτοκομικά και προϊόντα κρέατος

19.03.2017 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για τους… γαστροναύτες μιας νέας γευσιγνωστικής, πολιτισμικής, επιχειρηματικής και οικονομικής περιπέτειας, μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2017. Με τον νεολογισμό εννοούσε όλους εκείνους που με τη δράση...

Read Full Article
Τριήμερο MEAT FORUM για όλο τον κλάδο του κρέατος

Τριήμερο MEAT FORUM για όλο τον κλάδο του κρέατος

17.03.2017 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινά το Σάββατο 18/3 το MEAT FORUM, μια τριήμερη διοργάνωση που ενδιαφέρει όλους τους επαγγελματίες του κρέατος. Πρόκειται για μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, σεμινάρια, συζητήσεις, επιδείξεις, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα της παραγωγής, εμπορίας, επεξεργασίας, διακίνησης. Στον ειδικά...

Read Full Article
Σεμινάριο του “Meet the Lamb” στη Food Expo

Σεμινάριο του “Meet the Lamb” στη Food Expo

17.03.2017 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Workshop με θέμα "Η αξιοποίηση του πρόβειου σφάγιου με εύχρηστες κοπές για γρήγορο ψήσιμο και προτάσεις παρασκευασμάτων πρόβειου κρέατος" οργανώνει την Κυριακή η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Meet the Lamb. Στην εκδήλωση, που...

Read Full Article
Στ. Μαστοράκος: Ο σύγχρονος κρεοπώλης είναι… 10 σε 1!

Στ. Μαστοράκος: Ο σύγχρονος κρεοπώλης είναι… 10 σε 1!

17.03.2017 | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νέα δεδομένα στην εκπαίδευση των επαγγελματιών του κρέατος έχει δημιουργήσει η σχολή ΜΕΑΤ PRO στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, ενώ μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα βασικής εκπαίδευσης και ξεκίνησε ήδη το δεύτερο. Για τα αποτελέσματα αυτής της διαδρομής...

Read Full Article
Ένας και μοναδικός ευρωπαϊκός Κανονισμός για όλους τους ελέγχους στα τρόφιμα

Ένας και μοναδικός ευρωπαϊκός Κανονισμός για όλους τους ελέγχους στα τρόφιμα

17.03.2017 | ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Περισσότερες από 16 ξεχωριστές Οδηγίες και Κανονισμοί της Ε.Ε. καλύπτουν σήμερα τους επίσημους ελέγχους που αφορούν όλους τους τομείς της αλυσίδας γεωργικών προϊόντων διατροφής. Αυτό έχει οδηγήσει κατά καιρούς πολλούς να μιλούν για «προβληματική κατάσταση» και εκείνο που προέκυπτε ως...

Read Full Article
Νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. του ΣΕΚ

Νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. του ΣΕΚ

17.03.2017 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου η Γενική Εκλογική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) στο ξενοδοχείο Stanley, στο κέντρο της Αθήνας. Όπως ανακοινώνει ο Σύνδεσμος, αντιπρόσωποι των μελών του από όλες τις περιφέρειες της χώρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του...

Read Full Article
Ι. Μαλλιόπουλος: «Ο κρεοπώλης είναι ο επαγγελματίας που στηρίζει τον κτηνοτρόφο»

Ι. Μαλλιόπουλος: «Ο κρεοπώλης είναι ο επαγγελματίας που στηρίζει τον κτηνοτρόφο»

16.03.2017 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Με ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός ότι το κρεοπωλείο παρουσιάζεται να ευθύνεται για τις ελληνοποιήσεις στο κρέας, τόσο από την Πολιτεία όσο και από τους φίλους μας τους κτηνοτρόφους, που θα έπρεπε να είναι συνεργάτες μας». Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του...

Read Full Article
Ισπανικό Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Αθήνα

Ισπανικό Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Αθήνα

16.03.2017 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σειρά δραστηριοτήτων οργανώνει στην Αθήνα το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της ισπανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, μαζί με το ICEX (Ισπανικός Οργανισμός Εξαγωγών και Επενδύσεων). Με σκοπό να φέρει την ισπανική κουζίνα πιο κοντά στους Έλληνες καταναλωτές, το πρόγραμμα των δράσεων...

Read Full Article
«Σύντομα οι ανακοινώσεις» για τη ρύθμιση των δανείων αγροτών και κτηνοτρόφων

«Σύντομα οι ανακοινώσεις» για τη ρύθμιση των δανείων αγροτών και κτηνοτρόφων

16.03.2017 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα της ρύθμισης των δανείων των αγροτών και κτηνοτρόφων, ανέφερε κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο και Μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πτηνοτρόφων Παραγωγών, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Η...

Read Full Article
Banner