ΥΠΑΑΤ: Αιτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ για ιδιωτική αποθεματοποίηση σε βόειο και αιγοπρόβειο κρέας

09 July 2020

ΥΠΑΑΤ: Αιτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ για ιδιωτική αποθεματοποίηση σε βόειο και αιγοπρόβειο κρέας

Δύο σχεδόν μήνες μετά τη σχετική απόφαση της Κομισιόν για ενίσχυση ιδιωτικής αποθεματοποίησης στο βόειο και το αιγοπρόβειο κρέας, εκδόθηκε στις 8/7 ενημέρωση από τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ (Δ/νση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων), σύμφωνα με την οποία:

«Στο πλαίσιο των υπ’ αριθμ. (ΕΕ) 2020/595 και 2020/596 Εκτελεστικών Κανονισμών της Επιτροπής, χορηγείται ενίσχυση για ιδιωτική αποθεματοποίηση στους τομείς του αιγοπρόβειου και βόειου κρέατος σε ενδιαφερόμενους αποθεματοποιητές που θα υποβάλλουν αιτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για υπογραφή σχετικής σύμβασης υπό τις προϋποθέσεις της υπ’ αριθ. 1683/174338/2020 (ΦΕΚΒ’2762) ΥΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Λειτουργίας Αγοράς και Εφαρμογής Παρεμβάσεων της ∆/νσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην κα Κουτρή Αλεξάνδρα (τηλ. 210/8802626, ∆ομοκού 5 10445 Αθήνα)».

Μέχρι εδώ, καλά. Το πρόβλημα είναι ότι στον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αρμόδιοι δεν φαίνεται να γνωρίζουν κάτι επ’ αυτού. Δηλώνουν μάλιστα ότι το περιθώριο για τους ενδιαφερόμενους έχει λήξει εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, καθώς και ότι δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος εδώ και δύο μήνες.

Ασχέτως αυτού, σε επικοινωνία του meatnews.gr με το ΥΠΑΑΤ, η ενημέρωση ήταν ότι δεν έχει λήξει το χρονικό περιθώριο, και σε κάθε περίπτωση ισχύει η ανωτέρω ανακοίνωση. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ανακοίνωση συνδέει την εφαρμογή των Εκτελεστικών Κανονισμών για την αποθεματοποίηση βόειου και αιγοπρόβειου κρέατος, με την νεοεκδοθείσα Υπουργική Απόφαση (δείτε την εδώ) που ρυθμίζει γενικότερα όλα τα θέματα τα σχετικά με την ιδιωτική αποθεματοποίηση ζωικών προϊόντων στο εξής.

Σημειώνεται ότι από τις 7 Μαΐου μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου, οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε., αφορούσαν συνολικά:
- 2.175 τόνους βόειου κρέατος - οι αιτήσεις προέρχονται από 9 κράτη μέλη (οι μεγαλύτερες ποσότητες από Ισπανία, Πολωνία, Γαλλία)
- 140 τόνους αιγοπρόβειου κρέατος - οι αιτήσεις προέρχονται από ένα μόνο κράτος μέλος, την Ισπανία

09 July 2020
Banner
Banner