Το πρόγραμμα της εσπερίδας του Meet the Lamb

16 February 2018

Το πρόγραμμα της εσπερίδας του Meet the Lamb

Πλησιάζει η ημέρα της εσπερίδας που πραγματοποιεί η καμπάνια Meet the Lamb, το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που υλοποιεί η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ).

Η εσπερίδα θα γίνει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος και οι διοργανωτές φιλοδοξούν να συμβάλει καθοριστικά στην ενημέρωση και στην παραγωγική συζήτηση μεταξύ των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε κάθε κρίκο της αλυσίδας του πρόβειου κρέατος.

Η εσπερίδα θα ξεκινήσει στις 14:30 με χαιρετισμό εκπροσώπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα ολοκληρωθεί με μπουφέ όπου βεβαίως πρωταγωνιστής θα είναι το αρνίσιο κρέας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εσπερίδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

2.00-2.30 µ.µ.
Προσέλευση/Χαιρετισµοί – Εκπρόσωπος ΥΠΑΑΤ

2.30-2.50 µ.µ.
Ι. Οι Προκλήσεις που αντιµετωπίζει ο κλάδος σήµερα

--> Η πτώση της κατανάλωσης: πιθανές αιτίες & διαπιστώσεις
Λευτέρης Γίτσας, Πρόεδρος Ε∆ΟΚ
--> Meet the Lamb: συνοπτική παρουσίαση του Προγράµµατος & ο ρόλος της Ε∆ΟΚ
Βίκυ Κωστοπούλου, ∆ιευθύνουσα Σύµβουλος Sopexa, φορέα εκτέλεσης του Προγράµµατος Meet the Lamb

2.50 µµ - 3.50 µ.µ.
ΙΙ. ROUND TABLE «Αρνί και κοινωνία»
Συντονιστής: Νικόλαος Τσεµπερλίδης, Πρόεδρος ΚΕΚΠΑ - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών 

--> Η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως νέα «τάση»;
Θάλεια Τσιχλάκη, δηµοσιογράφος
-->
Πρόβειο κρέας: ώρα για την αποκατάσταση των «µύθων» µε το βλέµµα στον καταναλωτή του αύριο
- Προβατοτροφία: Ένας παραδοσιακός κλάδος που επιστρέφει στο µέλλον της κτηνοτροφίας
Ανδρέας Γεωργούδης, Γεν. ∆ιευθυντής Ε∆ΟΚ
- Πρόβειο κρέας: διατροφική αξία και γαστρονοµία
Γ.Μπόσκου, Επίκουρος Καθηγητής Οργάνωσης και ∆ιαχείρισης Μονάδων ∆ιατροφής

4.35-4.50 µ.µ.: Συμπεράσματα / Συζήτηση

4.50-5.10 μ.μ.
ΙΙΙ. Οι νέες κοπές του πρόβειου κρέατος: βασικό όχηµα για την επαναφορά του στο καταναλωτικό τραπέζι
Οµάδα Έργου: Σ.Πέρρος, Ν. Φωτιάδης, Γ. Κωτσέλης, Ρ.Τζαρέλλα

Coffee Break 5.10-5.30 μ.μ.

5.30-6.30 μ.μ.
IV: ROUND TABLE «Αρνί και αγορά: Ο λόγος στους επαγγελµατίες»
Συντονιστής: Γιώργος Κατερίνης, δηµοσιογράφος
Εκπρόσωποι των κλάδων εµπορίας, κρεοπωλείου, αντιπροσώπων, µεταποίησης, εστίασης, παραγωγής

6.30 µµ – 6.45 µ.µ.
Συµπεράσµατα/Συζήτηση

Buffet
Μετά το πέρας της συζήτησης θα ακολουθήσει γεύµα µε πρωταγωνιστή το αρνί σε όλες του τις εκφάνσεις

16 February 2018