Το αρνάκι σε… γραμματόσημο για τη Μεσογειακή γαστρονομία

30 September 2020

Το αρνάκι σε… γραμματόσημο για τη Μεσογειακή γαστρονομία

Το αρνάκι είναι ανάμεσα στις ελληνικές παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις που «σερβίρουν» τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στα φετινά γραμματόσημα της Ειδικής Σειράς EUROMED. Πρόκειται για γραμματόσημα που εκδίδονται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο – Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community– EuroMed/PUMed») - με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους, μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Η φετινή ειδική έκδοση EUROMED έχει ως θέμα την «Παραδοσιακή γαστρονομία της Μεσογείου» και μας προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι, που ενώνει τις χώρες της Μεσογείου. Οι ελληνικές προτάσεις περιλαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα με αγνά υλικά της Μεσογείου, που συναντάμε σε αφθονία στην ελληνική φύση και μαγειρεύονται σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Για την συμμετοχή τους στη EUROMED 2020 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία «μαγειρεύουν» χορτόπιτα, χταπόδι, αρνάκι και μουσακά.

Οι υπόλοιπες συμμετοχές στη EUROMED είναι: Κύπρος, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλλία, Μάλτα, Κροατία, Σλοβενία, Μαρόκο, Τυνησία, Λίβανος και Τουρκία.

Τα γραμματόσημα όλων των χωρών συμμετέχουν σε online διαγωνισμό. Ακολουθήστε το link και ψηφίστε τις ελληνικές γεύσεις! Ο διαγωνισμός λήγει στις 13 Οκτωβρίου.

30 September 2020
Banner
Banner