Παρέμβαση Ντεληφιλιππίδη στην ΕΡΤ για την αγορά του Πάσχα – video

06 April 2023

Παρέμβαση Ντεληφιλιππίδη στην ΕΡΤ για την αγορά του Πάσχα – video

Παρέμβαση στην ΕΡΤ 1 και στην εκπομπή Συνδέσεις έκανε σήμερα 6/4/2023 ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες» Βασίλης Ντεληφιλιππίδης.

Όπως είπε η τιμή του αρνιού στα κρεοπωλεία της γειτονιάς αναμένεται εφέτος να κυμανθεί γύρω στα 14 ευρώ το κιλό, ενώ πέρυσι η τιμή ήταν γύρω στα 12,5 ευρώ το κιλό. Προχωράμε σε ένα Πάσχα εκρηκτικό με παράγοντες εξωγενείς, με εξαθλιωμένους παραγωγούς με μικρή παραγωγή, με λάθος κινήσεις από το υπουργείο Εμπορίου, κι εξαθλιωμένους οικονομικά καταναλωτές.

Οι λάθος κινήσεις από το υπουργείο είναι η χειραγώγηση του καταναλωτή προς τα σουπερμάρκετ με το δήθεν «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο ανεξάρτητα από το αν είναι καλό ή κακό το κρέας που περιλαμβάνει δεν είναι στη σωστή κατηγορία που πρέπει να το αγοράσει ο Έλληνας καταναλωτής.

  • Άλλο είναι το αρνί γάλακτος, άλλο το μεγάλο αρνί, άλλο το αποκομμένο.
  • Στην Ελλάδα δεν έχουμε μιλήσει για κατηγορίες και για ποιοτικούς ελέγχους. Να μην μπερδεύουμε τον κόσμο με τις τιμές για το αρνί που ανακοινώνονται.
  • Κι εμείς μπορούμε να βάλουμε τέτοια αρνιά στα μαγαζιά μας δεν θέλουμε όμως.

Εμείς αυτό που αγοράζουμε, αυτό βάζουμε στην ταμπέλα κι ο πελάτης μας ξέρει τι αγοράζει.

  • Στην γενική συνέλευση των μελών μας χθες, που εκπροσωπούν 2.000 καταστήματα, αποφασίσαμε να πιέσουμε τις τιμές και στην ανάγκη δεν θα ψωνίσουμε σε αυτό το παράλογο ράλι αύξησης τιμών.

Στηρίζουμε τον Έλληνα κτηνοτρόφο, ο οποίος είναι δίπλα μας. Πασχίζουμε να διατηρήσουμε ποιότητα και τιμές και να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές.

Δεν είμαστε καρτέλ. Είμαστε επαγγελματίες και αναλόγως την ποιότητα που δουλεύει ο καθένας μας στην περιοχή του βάζει τις ανάλογες τιμές και τις ανάλογες ποιότητες.

  • Εμείς θα πιέσουμε τους εμπόρους και τους παραγωγούς να πάρουμε σε καλύτερες τιμές, ώστε να βγούμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε αυτή την ανήθικη πολιτική.

Αυτός που θα αγοράσει το αρνί με 10 ευρώ το κιλό από το «καλάθι» να αναλογιστεί τι θα βάλει στο τραπέζι του και τι θα φάνε τα παιδιά του.

Εμείς, έστω και την τελευταία στιγμή, προτείναμε μέτρα στήριξης στα σφαγεία με ένα ποσό ως επιδότηση προς τους παραγωγούς ώστε να έρθει σε καλή τιμή το αρνί στα αστικά κέντρα.

Φωνάζουμε τόσο καιρό οριζόντια μέτρα. Δεν ακουγόμαστε. Φτάνουμε όμως στο σημείο τώρα να βλέπουμε μια παραγωγή πολύ μικρή σε σχέση με άλλες χρονιές. Βέβαια και η ζήτηση είναι μικρή. Ενδεικτικό της φετινής κατάστασης είναι ότι ενώ πέρυσι τέτοια μέρα υπήρχαν στο κρεοπωλείο 42 παραγγελίες εφέτος είναι μόνο 12. Λιγότερες παραγγελίες ελαχιστοποιημένα τα κιλά, έρχεται ένα Πάσχα με φοβερή κατάθλιψη, κατέληξε ο κ. Βασίλης Ντεληφιλιππίδης.

Πηγή: ertnews.gr

06 April 2023
Banner
Banner