Την κατάρρευση του αγροτικού κόσμου θα σημάνει η επιβολή ΕΝΦΙΑ στα χωράφια

18 December 2017

Την κατάρρευση του αγροτικού κόσμου θα σημάνει η επιβολή ΕΝΦΙΑ στα χωράφια

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό εκφράζει η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στην παραγωγή εάν επιβληθεί ΕΝΦΙΑ και στα αγροτεμάχια, όπως φαίνεται να είναι η βούληση της κυβέρνησης, που θα επιχειρήσει με τον τρόπο αυτό να αντισταθμίσει τις απώλειες από την επικείμενη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, αφού υπήρξε η σχετική ενημέρωση συνολικά για τα θέματα της υπερφορολόγησης και της νέας επικείμενης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών (από το 14 στο 16%), τονίστηκε ότι η επιβολή ΕΝΦΙΑ στα χωράφια θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους αγρότες, τόσο για τους κατά κύριο επάγγελμα που η υπερφορολόγηση έχει καταστήσει σχεδόν ασύμφορες τις εκμεταλλεύσεις, όσο και για τους μη κατά κύριο επάγγελμα, που φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, αφού δεν υπάρχει αφορολόγητο όριο.

Η επιπλέον αφαίμαξη 200 εκατομμυρίων ευρώ από τον αγροτικό κόσμο θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση του κλάδου, καθώς οι φοροδοτικές αντοχές έχουν προ πολλού εξαντληθεί, υποστηρίζει η οργάνωση σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ καλεί την κυβέρνηση να δει την πραγματικότητα και να εγκαταλείψει κάθε τέτοια σκέψη.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεσή της για κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί, την οποία και έχει επαναλάβει αμέτρητες φορές, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στη σχετική απόφαση, θέτοντας τον κλάδο προ αδιεξόδων.

18 December 2017
Banner
Banner