Συνάντηση (συν)εργασίας της ΕΔΟΚ με Ιταλούς εισαγωγείς ελληνικού αρνιού

18 March 2019

Συνάντηση (συν)εργασίας της ΕΔΟΚ με Ιταλούς εισαγωγείς ελληνικού αρνιού

Την επαναβεβαίωση της προτίμησης που δείχνει η ιταλική αγορά στο ελληνικό αρνί υπογραμμίζουν σε συζητήσεις τα στελέχη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, μιλώντας για την πρόσφατη συνάντηση που είχε η ΕΔΟΚ με Ιταλούς εισαγωγείς ελληνικού αρνιού γάλακτος. Τα δύο μέρη έθεσαν στο τραπέζι τους τρόπους περαιτέρω προώθησης του ελληνικού αρνιού στην ιταλική αγορά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΟΚ:

«Το αρνί και κατσίκι γάλακτος προωθεί η ΕΔΟΚ στα Ιταλικά Σούπερ Μάρκετ

Οι συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΔΟΚ για την προβολή του ελληνικού κρέατος στο εξωτερικό αποδίδουν καρπούς, αρχής γενομένης με το ελληνικό αρνί γάλακτος και την ουσιαστική προώθησή του στην ιταλική αγορά.

Στις 14 Μαρτίου, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΟΚ συναντήθηκαν στα γραφεία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος με Ιταλούς εισαγωγείς ελληνικού αρνιού γάλακτος για να εδραιώσουν και να προωθήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία. Θυμίζουμε ότι η ΕΔΟΚ έκανε γνωστό το ελληνικό αρνί γάλακτος και στα ιταλικά σούπερ μάρκετ με την καμπάνια Meet the Lamb.

Τα σούπερ μάρκετ της γειτονικής χώρας, με τη σειρά τους, αναγνωρίζοντας την ποιότητα του ελληνικού κρέατος, ζήτησαν από τους Ιταλούς εμπόρους προμηθευτές τους να συνεργαστούν με την ΕΔΟΚ και από κοινού να ξεκινήσουν προωθητικές δράσεις σε σημεία πώλησης, ώστε το ελληνικό προϊόν να “συστήνεται” απευθείας στον καταναλωτή.

Σημειωτέον ότι έως την έναρξη των δράσεων του προγράμματος Meet the Lamb, ο Ιταλός καταναλωτής δεν είχε την δυνατότητα να αναγνωρίζει αν το αρνί που αγόραζε είναι ελληνικό η όχι. Πλέον όχι μόνο θα μπορεί να το αναγνωρίζει, αλλά θα το προτιμά, χάρη στην υψηλή του ποιότητα.

Η ΕΔΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή της γι’ αυτή τη συνεργασία, και ξεκινά ήδη η διαδικασία του σχεδιασμού, ως ένα κρίσιμο βήμα για τη σημαντική ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και την αύξηση των πωλήσεων του ελληνικού αρνιού γάλακτος, προς όφελος της ελληνικής παραγωγής αλλά και εμπορίας».

18 March 2019
Banner