ΣΕΚ: Έκκληση για στήριξη του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου – Ύποπτη η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του

14 July 2021

ΣΕΚ: Έκκληση για στήριξη του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου – Ύποπτη η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του

Με σαφείς αιχμές για «ύποπτη φωτιά» αλλά και με την έκκληση προς κάθε αρμόδια αρχή να συμβάλει στη διερεύνηση του θέματος και στην οικονομική στήριξη του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΕΚ στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Ο Παναγιώτης Πεβερέτος, με ανακοίνωσή του εκθειάζει την προσπάθεια που καταβάλλει ο «πρωτοποριακός Συνεταιρισμός στην ακριτική Λέσβο», καθώς έχει προχωρήσει «στην τυροκόμηση του αιγοπρόβειου γάλακτος των μελών του, τροφοδοτώντας την ντόπια και ευρύτερη αγορά με αγνά τυροκομικά προϊόντα, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο γάλα και τους κτηνοτρόφους και ταυτόχρονα δίνοντας το φωτεινό παράδειγμα του τι μπορούν και τι πρέπει να κάνουν οι Συνεταιρισμοί, για να στηρίξουν το εισόδημα των κτηνοτρόφων μελών τους».

Ο κ. Πεβερέτος τονίζει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μέσα στους χώρους των ζωοτροφών, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δημιουργεί υποψίες, δεδομένου ότι «Τα στελέχη του Συνεταιρισμού, μιλούν ότι είναι πολύ δύσκολο η περίπτωση η φωτιά να εκδηλώθηκε μόνη της».

Εκδηλώνοντας την αυτονόητη συμπαράστασή του, ο ΣΕΚ καλεί «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις Υπηρεσίες του, να διερευνήσουν άμεσα τα αίτια του περιστατικού που κατέστρεψε ένα Συνεταιρισμό, που με τις προοδευτικές του ενέργειες έθιγε ίσως κάποια συμφέροντα ανταγωνιστικά. Καλούμε την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών, να στηρίξουν οικονομικά τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, ούτως ώστε σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστη από την ύποπτη φωτιά και να επανέλθει στην παραγωγική διαδικασία του, προς όφελος των κτηνοτρόφων και του νησιού συνολικά».

14 July 2021
Banner