Rabobank: Τι θα επηρεάσει τις τιμές στο μοσχαρίσιο κρέας το α΄ εξάμηνο 2021

08 March 2021

Rabobank: Τι θα επηρεάσει τις τιμές στο μοσχαρίσιο κρέας το α΄ εξάμηνο 2021

Πώς θα κυλήσει η συνέχεια του α΄ τριμήνου 2021 για το βόειο κρέας; Την απάντηση δίνει η Rabobank σε ανάλυσή της που δημοσίευσε τις ημέρες αυτές και στην οποία περιγράφει τους βασικούς άξονες που θα παίξουν ρόλο.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Rabobank εξηγούν ότι δημιουργούνται νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη και την καινοτομία στον κλάδο, εξαιτίας δύο κυρίως αιτιών: η αυξανόμενη έγνοια των καταναλωτών για περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, αλλά και η αυξανόμενη όρεξη για επενδύσεις τον κλάδο προϊόντων ζωικής προέλευσης.

Σύμφωνα με την ανάλυση, αναφέρονται ενδεικτικά σε επίπεδο περιφερειών:

• Οι ελλείψεις βοοειδών και οι υψηλές τιμές συνεχίζονται στην Αυστραλία

• Οι τιμές λιανικής παραμένουν υψηλές στην Κίνα

• Η μείωση της παραγωγής βόειου συνεχίζεται για την Ευρώπη

• Περίπλοκη η αγορά και με πολλές αντιφάσεις στις ΗΠΑ

Πιο ειδικά, αναφορικά με τη συνθήκη της πανδημίας, αναφέρεται ότι οι λειτουργίες των υπηρεσιών εστίασης παραμένουν υπό περιορισμό στα περισσότερα μέρη του κόσμου, και αυτό δεν είναι πιθανό να αλλάξει στο πρώτο εξάμηνο 2021.

Συνεπώς η κατανάλωση βοείου κρέατος εξαρτάται από το πόσο επιτυχώς μπορεί ο κλάδος να διαθέτει το προϊόν για οικιακή κατανάλωση. Ο κλάδος των υπηρεσιών εστίασης αναμένεται να αρχίσει να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο και η επανέναρξη αυτού του καναλιού θα υποστηρίξει μια αυξημένη κατανάλωση, ανάλογα βέβαια και με τις τιμές.

Ειδικά όσον αφορά το τελευταίο, ο Δείκτης Τιμών Βοοειδών της Rabobank δείχνει ανοδικές τιμές στις περισσότερες μεγάλες χώρες παραγωγής βοοειδών, καθώς η ζήτηση συναντά περιορισμένη προσφορά. Ενδεικτικά, οι τιμές σε Αυστραλία και Βραζιλία βρίσκονται αντιστοίχως 36% και 23% υψηλότερα σε σύγκριση με ένα έτος πριν.

08 March 2021
Banner
Banner