ΠΟΚΚ: Νέα αναβολή Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης λόγω lockdown – Τι ζητά από τα πρωτοβάθμια σωματεία

02 December 2020

ΠΟΚΚ: Νέα αναβολή Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης λόγω lockdown – Τι ζητά από τα πρωτοβάθμια σωματεία

Την αναβολή των προγραμματισμένων για τις 6/12/2020 αρχαιρεσιών ανακοίνωσε η Ομοσπονδία των Κρεοπωλών, λόγω των απαγορευτικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τη νομική βάση για την αναβολή δίνει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος που δίνει παράταση στη θητεία των διοικητικών οργάνων μέχρι την 30/6/2021. Μετά την εξέλιξη αυτή, η ΠΟΚΚ καλεί τα σωματεία-μέλη της που έχουν αναβάλει τις αρχαιρεσίες τους, να τις προγραμματίσουν πριν το Πάσχα, προκειμένου μετά να διεξαχθεί το Συνέδριο και οι εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρει στη σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΟΚΚ:

«Αναφορικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης Γενικών Συνελεύσεων- Αρχαιρεσιών  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι προγραμματισμένες την 06η Δεκεμβρίου 2020 αρχαιρεσίες της Π.Ο.Κ.Κ. αναβάλλονται λόγω του επιβαλλόμενου lockdown. Ως εκ τούτου είναι αδύνατη η προγραμματισμένη Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας.

Χαρακτηριστικά, με απόφαση της Κυβέρνησης όλες οι προγραμματισμένες αρχαιρεσίες- εκλογές, που νόμιμα αναβλήθηκαν, υποχρεούνται να διεξαχθούν  μέχρι την 30η Ιουνίου 2021.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε τα Σωματεία- Μέλη – Ενώσεις , που νόμιμα έχουν αναβάλλει τις εκλογές να τις προγραμματίσουν με ημερομηνία πριν το Πάσχα  ώστε μετά από αυτό να πραγματοποιηθούν σύννομα οι εκλογές της ΠΟΚΚ και με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων.

Τελειώνοντας, συνημμένα σας υποβάλλουμε την 45075 απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ και το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 235 της 26ης Νοεμβρίου 2020».

Σημειώνουμε ότι η παράταση της θητείας των Δ.Σ. είχε καταστεί μονόδρομος εξαιτίας του λοκντάουν και η κυβέρνηση είχε καταθέσει σχετική τροπολογία με την οποία έδινε παράταση στη θητεία των Δ.Σ. μέχρι την 30/4/2021. Ωριμότερες σκέψεις βέβαια τροποποίησαν το χρονικό περιθώριο μέχρι τις 30/6, που είναι και πιο λογικό.

02 December 2020
Banner