Οργή κτηνοτρόφων για τους Έλληνες ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν τη CETA

20 February 2017

Οργή κτηνοτρόφων για τους Έλληνες ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν τη CETA

Θυμός επικρατεί στις τάξεις των κτηνοτρόφων μετά την ψήφιση της ευρωκαναδικής συμφωνίας CETA από το Ευρωκοινοβούλιο. Αρκετοί μάλιστα μιλούν με βαριά λόγια για τους ευρωβουλευτές της Ελλάδας που υπερψήφισαν τη συμφωνία, κάνοντας λόγο ακόμη και για εθνική προδοσία, που χαρίζει τη φέτα στον Καναδά. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, που σημειώνει ότι όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. προστάτευσαν τα δικά τους προϊόντα, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

«Να μη γυρίσουν στην Ελλάδα»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά την ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο της CETA εκφράζει την οργή και τον θυμό της για τους Έλληνες Ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ της συγκεκριμένης συμφωνίας. Μια συμφωνία που ρίχνει στο κάδο των αχρήστων τον αγώνα όλων αυτών που πάλεψαν για πολλά χρόνια για να καθιερωθεί η φέτα ως ΠΟΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα με την συμφωνία με τον Καναδά θα υπάρχει η immitasion φέτα αύριο με κάποια άλλη χώρα θα υπάρχει μόνο ο όρος φέτα και δεν θα υπάρχουμε εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε σε λίγους ευρωβουλευτές (8 όλοι και όλοι) να αποφασίσουν για τον αφανισμό μας. Ας καθίσουν στις Βρυξέλλες και οι 8 μη πατριώτες και μη έλληνες ευρωβουλευτές με τους παχυλούς μισθούς τους και να μην γυρίσουν ποτέ στην Ελλάδα.

Όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. προστάτευσαν τα δικά τους προιόντα και εμείς που έχουμε ένα προιόν από την αρχαιότητα με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης το παραχωρούμε σε άλλα κράτη. Επειδή χάσαμε μια μάχη όχι όμως και τον πόλεμο, στην ψήφιση της CETA στο ελληνικό κοινοβούλιο όποιος έλληνας βουλευτής ψηφίσει υπέρ της συγκεκριμένης συμφωνίας πέρα από προδότης θα είναι και ανεπιθύμητος στα χωριά μας. Όποιος δεν μπορεί να το κάνει δεν είναι άξιος να κυβερνά και να πάει σπίτι του».

Για την ιστορία, αναφέρουμε τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι ευρωβουλευτές της Ελλάδας στην ψηφοφορία για τη CETA, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης:

ΥΠΕΡ ψήφισαν οι: Μ. Κεφαλογιάννης, Γ. Κύρτσος, Μ. Σπυράκη, Ελ. Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Θ. Ζαγοράκης (Ν.Δ.), Γ. Γραμματικάκης, Μ. Κύρκος (ΠΟΤΑΜΙ), Ε. Καϊλή (ΠΑΣΟΚ).

ΚΑΤΑ ψήφισαν οι: Στ. Κούλογλου, Κ. Κούνεβα, Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Γ. Επιτήδειος, Λ. Φουντούλης, Ελ. Συναδινός (Χρυσή Αυγή), Κ. Παπαδάκης, Σ. Ζαριανόπουλος (ΚΚΕ), Ν. Χουντής (Λαϊκή Ενότητα), Ν. Μαριάς, Σ. Σακοράφα (Ανεξάρτητοι).

Απείχε ο: Ν. Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ).

Απών ο Κ. Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ), που εγγράφως δήλωσε ότι θα καταψήφιζε τη συμφωνία αν ήταν παρών.

20 February 2017
Banner
Banner