Ο ευρωπαϊκός κλάδος τροφίμων-ποτών ταξιδεύει στον Καναδά υπό τον Χόγκαν

27 April 2017

Ο ευρωπαϊκός κλάδος τροφίμων-ποτών ταξιδεύει στον Καναδά υπό τον Χόγκαν

Επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας 60 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και οργανισμών, θα βρεθεί στον Καναδά την επόμενη εβδομάδα ο Επίτροπος Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν. Στόχος είναι η προώθηση ευρωπαϊκών τροφίμων και ποτών στη χώρα αυτή, και από την Ελλάδα θα βρίσκονται μαζί του η VIVARTIA και ο ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου). Η επίσκεψη θα γίνει στο διάστημα 1-3 Μαΐου.

Η επίσκεψη της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής αποστολής συμπίπτει με τη διοργάνωση της έκθεσης SIAL Canada, της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης τροφίμων και ποτών του Καναδά, η οποία λαμβάνει χώρα στο Τορόντο, και η οποία έχει φέτος ως τιμώμενη περιοχή την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αναγνώριση της εμβάθυνσης των διμερών εμπορικών σχέσεων η οποία αναμένεται μετά την πρόσφατη υπογραφή της ευρω-καναδικής εμπορικής και οικονομικής συμφωνίας CETA (που έχει ξεσηκώσει πολύ θόρυβο στην Ελλάδα επειδή δεν προστατεύει την ελληνική Φέτα). Στη διάρκεια της επίσκεψης πάντως, ειδική προσοχή θα δοθεί στα «πολιτισμικώς σημαντικά προϊόντα της Ευρώπης που προστατεύονται από γεωγραφικές ενδείξεις, όπως το Σκοτσέζικο ουίσκι, το Πεκορίνο ή το Ροκφόρ».

Από τον ευρωπαϊκό κλάδο του κρέατος θα βρίσκονται στην επιχειρηματική αποστολή στον Καναδά, μαζί με τον Επίτροπο κ. Χόγκαν, επιχειρήσεις και οργανισμοί όπως οι: Vanlommel (Βέλγιο), Danish Crown (Δανία), VION (Γερμανία), Kometa 99 (Ουγγαρία), Dawn Meats (Ιρλανδία), Consorzio del Prosciutto di Parma (Ιταλία), Thw Cooperativa Ganadera den Valle de Los Pedroches (Ισπανία), OVIARAGON (Ισπανία), CLITRAVI (ο φορέας που εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος).

27 April 2017
Banner
Banner