Μέτρα έκτακτης ανάγκης από Ε.Ε. μπροστά στο ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία με τη Βρετανία

16 October 2020

Μέτρα έκτακτης ανάγκης από Ε.Ε. μπροστά στο ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία με τη Βρετανία

Σε εγρήγορση και ετοιμότητα «σε όλα τα επίπεδα και για κάθε πιθανή έκβαση, όπως το να μην επιτευχθεί συμφωνία» με τη Βρετανία, καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους οι ηγέτες της Ευρ. Ένωσης.

Στη χθεσινή σύνοδο κορυφής τα κράτη μέλη της Ε.Ε. εξέτασαν τις εξελίξεις στην επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την ολοκλήρωση του Brexit, μετά και το πέρας της μεταβατικής περιόδου την 31η Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους.

Το γεγονός ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. εξέφρασαν την ανησυχία ότι η πρόοδος στα βασικά ζητήματα ενδιαφέροντος για την Ένωση εξακολουθεί να μην επαρκεί για την επίτευξη συμφωνίας. Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ο χρόνος που απομένει για να επιτευχθεί μια συμφωνία για τις διμερείς σχέσεις την επόμενη ημέρα, λιγοστεύει επικίνδυνα.

Το meatnews.gr έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα (εδώ η πιο πρόσφατη ανάρτηση).

Το γεγονός ότι η υπόθεση φθάνει πλέον στην κόψη του ξυραφιού, υπογραμμίζεται ακόμη και από την γλώσσα των επίσημων ανακοινώσεων (που ποτέ δεν τα λένε όλα), καθώς στα συμπεράσματα της χθεσινής συνόδου κορυφής σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «καλεί ιδίως την Επιτροπή να εξετάσει εγκαίρως μονομερή και περιορισμένης διάρκειας μέτρα έκτακτης ανάγκης προς το συμφέρον της Ε.Ε.».

16 October 2020
Banner
Banner