Κυπριανίδου για την εύρυθμη λειτουργία και περαιτέρω αναβάθμιση της Βαρβακείου

21 December 2018

Κυπριανίδου για την εύρυθμη λειτουργία και περαιτέρω αναβάθμιση της Βαρβακείου

Τη Βαρβάκειο Αγορά, την εμβληματική κεντρική αγορά της πόλης των Αθηνών, επισκέφθηκε την Πέμπτη 20/12 το πρωί η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου, επικεφαλής κλιμακίου ελεγκτών και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η κ. Κυπριανίδου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο των κρεοπωλών Βαρβακείου Κλεάνθη Τσιρώνη, με καταστηματάρχες και καταναλωτές και να επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Με αφορμή μάλιστα την τοποθέτηση από την Περιφέρεια μιας ζυγαριάς στην είσοδο της Βαρβακείου, που επιτρέπει τους καταναλωτές να ελέγχουν και οι ίδιοι την ακρίβεια του βάρους των προϊόντων που αγοράζουν, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα δήλωσε: «Η κίνηση αυτή έχει ασφαλώς συμβολικό χαρακτήρα αλλά όχι μόνο. Οι καταναλωτές μπορούν να ελέγχουν και οι ίδιοι τυχόν απόπειρα εξαπάτησής τους, περιφρουρώντας έτσι τα δικαιώματά τους».

«Πέραν τούτου διαβεβαιώνουμε τους καταναλωτές ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν όλο αυτό το διάστημα τακτικούς και εντατικούς ελέγχους στη Βαρβάκειο, όπως και σε μεγάλες μονάδες παραγωγής και διακίνησης βρώσιμων προϊόντων, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας», συμπλήρωσε.

Η αντιπεριφερειάρχης προανήγγειλε επίσης πρωτοβουλία από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών, για την περαιτέρω αναβάθμιση της Βαρβακείου προς όφελος των καταναλωτών αλλά και των εμπόρων.

Ευχαρίστησε τέλος τα υπηρεσιακά στελέχη για τις εντατικές προσπάθειές τους, ζήτησε από τους καταναλωτές να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, προκειμένου αυτές να επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων και ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά».

Έλεγχοι σε επιχειρήσεις τροφίμων και μαζικής εστίασης

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στην αγορά, πέραν της ποιότητας των προϊόντων, επικεντρώνονταν στην τήρηση των υγειονομικών όρων, στην επισήμανση των τροφίμων, στην ανάρτηση πινακίδων και στην είσπραξη του αναγραφόμενου αντιτίμου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής απολογιστικά στοιχεία της Περιφέρειας από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 114 έλεγχοι. Οι 72 αφορούν σε επιχειρήσεις τροφίμων, οι 12 σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και οι 30 σε επιχειρήσεις βιομηχανικών ειδών.

Επίσης έχουν ελεγχθεί 45 αντλίες καυσίμων και έχουν διενεργηθεί 130 έλεγχοι για την διακρίβωση ακρίβειας ζυγαριών.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κατά τους ελέγχους επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 37.000€.

Την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα συνόδευσαν στην Βαρβάκειο Αγορά οι διευθυντές Ανάπτυξης Σήφης Δερμιτζάκης, Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Χρήστος Μπελεσιώτης και η γενική διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής Αργυρώ Παρασκευοπούλου.

21 December 2018
Banner
Banner