Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στη Βαρβάκειο

11 April 2023

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στη Βαρβάκειο

Επίσκεψη στη Βαρβάκειο, την Κεντρική Κρεαταγορά Αθηνών, πραγματοποίησε σήμερα 11/4 ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, καθώς και με τις δηλώσεις των προέδρων των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς, Ανδρέα Νιώτη και Γιώργο Ευρυπιώτη οι τιμές στα αρνιά και τα κατσίκια κυμαίνονται γύρω στα 10 ευρώ.

«Είμαι εδώ σήμερα στη Βαρβάκειο, όπως κάνω κάθε χρόνο ως  Υπουργός Εμπορίου για να βλέπω πως πηγαίνει η αγορά με τους δύο συν-Προέδρους -θα σας αποκαλέσω έτσι για να τιμήσω έτσι την ρύθμιση εδώ στην αγορά– με τους οποίους είχαμε μακρά συνεργασία όλο αυτό το διάστημα για να παρακολουθήσουμε πως θα κινηθούν οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι και στα υπόλοιπα κρέατα για το Πασχαλινό τραπέζι.

Θέλω να τους ευχαριστήσω διότι αν και δεν καταφέραμε να κάνουμε επισήμως το καλάθι στη Βαρβάκειο, παρά ταύτα, βρήκαν τελικά τον τρόπο, έβαλαν πλάτη, κρατήθηκαν οι τιμές και, όπως βλέπετε εδώ πέρα, διατίθεται κατσικάκι Νάξου προς 9,99 ευρώ/κιλό καθώς και αρνάκι ελληνικό προς 9,90 ευρώ/κιλό.

Υπάρχουν και ακριβότερα, υπάρχουν και φθηνότερα, για όλα τα βαλάντια. Πάντως σε γενικές γραμμές οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι έχουνε μείνει στα περσινά επίπεδα και πιο κάτω.

Και να ξέρετε, αυτό δεν ήταν εύκολο. Χρειάστηκε να είμαι από πάνω κάθε μέρα να σχεδιάσουμε μία πολιτική και να φτάσουμε εδώ».

11 April 2023
Banner
Banner