Έλεγχοι στη Βαρβάκειο ενόψει Πάσχα

23 April 2019

Έλεγχοι στη Βαρβάκειο ενόψει Πάσχα

Στη Βαρβάκειο Αγορά βρέθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και ελεγκτών της Περιφέρειας Αττικής από τις διευθύνσεις Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού Ελέγχου που διενεργούν τους προβλεπόμενους ελέγχους ενόψει της γιορτής του Πάσχα.

Το κλιμάκιο της Περιφέρειας τοποθέτησε στην είσοδο της Βαρβακείου μια ζυγαριά που επιτρέπει στους καταναλωτές να ελέγχουν οι ίδιοι την ακρίβεια του βάρους των προϊόντων που αγοράζουν και να εντοπίζουν τυχόν προσπάθειες εξαπάτησής τους.

Με αφορμή την αυτοψία του κλιμακίου της Περιφέρειας στην Αγορά, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπρανίδου σημείωσε: «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν όλο αυτό το διάστημα τακτικούς και εντατικούς ελέγχους στη Βαρβάκειο, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας».

Η κ. Κυπριανίδου ευχαρίστησε τα υπηρεσιακά στελέχη για τις εντατικές προσπάθειές τους, ζήτησε από τους καταναλωτές να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, προκειμένου αυτές να επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων και ευχήθηκε σε όλους «Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση».

Έλεγχοι και καταγεγραμμένες παραβάσεις

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια  της εντατικοποίησης των ελέγχων στην αγορά ενόψει του Πάσχα κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης πραγματοποίησαν 440 αγορανομικούς  ελέγχους καθώς και  ελέγχους ζυγών στα καταστήματα της χωροταξικής τους αρμοδιότητας και κυρίως εντός της Βαρβάκειου  Αγοράς, το διάστημα από 15/4/19 έως 22/4/2019. Διαπιστώθηκαν δέκα (10) αγορανομικές παραβάσεις και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις ενώ έγιναν και έξι (6) δειγματοληψίες. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας.

23 April 2019
Banner
Banner