Εκτός υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια

25 July 2016

Εκτός υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια

Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται για φέτος στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό ανακοινώνει το Υπουργείο Οικονομικών σε σημερινό Δελτίο Τύπου, προχωρώντας σε διευκρινίσεις. Τις διευκρινίσεις δίνει το Υπουργείο ύστερα από δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, «για την αποκατάσταση της αλήθειας» όπως σημειώνει η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

«Σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ΕΝΦΙΑ, για την αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε ότι:

1) Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους.

2) Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα δημοσιεύματα που μιλούν για Αύγουστο δεν ισχύουν.

3) Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει, βέβαια, ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες.

4) Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους.

5) Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν».

25 July 2016
Banner
Banner