Δράσεις σε εξέλιξη και επόμενα βήματα του Meet the Lamb

08 December 2017

Δράσεις σε εξέλιξη και επόμενα βήματα του Meet the Lamb

Στις δράσεις του προγράμματος προβολής και προώθησης πρόβειου κρέατος Meet The Lamb οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και στα άμεσα επόμενα βήματα του προγράμματος αναφέρεται με σχετική ανακοίνωσή της η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ). Έτσι, γίνεται πιο συγκεκριμένα λόγος για την ειδική αφίσα που προβάλλει το πρόγραμμα και την τεχνογνωσία του Έλληνα Κρεοπώλη και η οποία με την εποπτεία της ΠΟΚΚ έχει διανεμηθεί στις Ενώσεις Κρεοπωλών, καθώς και για τον Οδηγό Κοπής που βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής. Επιπλέον, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, προγραμματίζονται για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, ημερίδες για τους επαγγελματίες του κλάδου του κρέατος σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, αλλά και βίντεο που θα προβάλλει το πρόβειο κρέας και τις αξίες και οφέλη του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΔΟΚ:

«Το συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα της ΕΔΟΚ για την προβολή και την προώθηση του πρόβειου κρέατος σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία Meet the Lamb συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του Α’ Έτους.

Αξίζει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε τους στόχους του Προγράμματος:

- Ενημέρωση επαγγελματιών και καταναλωτών για το πρόβειο κρέας και προβολή των αξιών του (ανώτερη ποιότητα, ευρωπαϊκές προδιαγραφές παραγωγής, ιχνηλασιμότητα, έλεγχοι, παραδοσιακή εκτατική εκτροφή & φυτική διατροφή των ζώων κλπ) με στόχο την «αποκατάσταση» της εικόνας του και τη δημιουργία μίας νέας εικόνας, πιο «μοντέρνας», πιο προσιτής στον καταναλωτή

- Επανένταξη του πρόβειου κρέατος στο τραπέζι του καταναλωτή, μέσα από την προβολή νέων κοπών που θα ευνοούν ταχύτερα ψησίματα και θα προωθούν τον εύχρηστο χαρακτήρα του.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόβειο κρέας αποτελεί αιχμή του δόρατος για την ελληνική παραγωγή, καθώς είναι το μοναδικό είδος στο οποίο η Ελλάδα έχει αυτάρκεια και εξαγωγική δραστηριότητα, το Πρόγραμμα MeettheLamb αποτελεί κομβικό σημείο για την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας.

Η ύπαρξη της Εθνικής Διεπαγγελματικής αναμφίβολα αποτέλεσε καίριο σημείο για τη στρατηγική σύλληψη, την κατάθεση και εν τέλει την έγκριση του Προγράμματος εφόσον αποτελεί αναγνωρισμένα το πλέον επιλέξιμο όργανο για δικαιούχο Προγραμμάτων του εν λόγω κανονισμού 1144.

Το Meet the Lamb έκανε αισθητή την παρουσία του με μία επιτυχημένη συμμετοχή τον περασμένο Μάρτιο στην κλαδική έκθεση FoodExpo στην Αθήνα: εκεί παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες της έκθεσης η εντυπωσιακή ταυτότητα και το λογότυπο του Προγράμματος με ξεκάθαρες αναφορές στην Ελλάδα, ενώ εξίσου εντυπωσιακό ήταν το περίπτερο της συμμετοχής στο Μιλάνο στην επαγγελματική έκθεση Tuttofood, όπου οι εκπρόσωποι της Εθνικής Διεπαγγελματικής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να συναντήσουν Ιταλούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους.

Επίσης, έχουν υλοποιηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη τα εξής:

- Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών έχουν σχεδιαστεί και κυκλοφορήσει ειδικές εκδόσεις που απευθύνονται στους κρεοπώλες. Συγκεκριμένα:
-> Έχει σχεδιαστεί και διανεμηθεί στοχευμένα, ειδική αφίσα προς τις Ενώσεις Κρεοπωλών της χώρας με την εποπτεία της ΠΟΚΚ. Η αφίσα προβάλλει το πρόγραμμα και την τεχνογνωσία του Έλληνα Κρεοπώλη.
->
Στο στάδιο της παραγωγής βρίσκεται ειδική έκδοση – Οδηγός Κοπής - που παρουσιάζει τις νέες κοπές και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΠΟΚΚ.

- Από το περασμένο καλοκαίρι είναι στον «αέρα» η σελίδα του Προγράμματος στο Facebook

- Από το φθινόπωρο βρίσκεται σε εξέλιξη διαφημιστικό Πλάνο Μέσων στις 3 χώρες-στόχος με 3γλωσσες καταχωρήσεις σε κλαδικά περιοδικά

- Από την αρχή του Προγράμματος βρίσκεται σε εξέλιξη Πλάνο Εκπαιδευτικών Σεμιναριών προς τους μαθητές των Σχολών Κρεοπωλών και Εστίασης

Στο πλαίσιο του Α’ Έτους (σημ.: λήγει στις 28/2/18) του Προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθούν επίσης:

- Ημερίδες για τους επαγγελματίες του κλάδου του κρέατος σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

- Ιστοσελίδα σε 3 γλώσσες www.meetthelamb.eu

- Βίντεο που θα προβάλλει το πρόβειο κρέας και τις αξίες και οφέλη του

Για οποιαδήποτε πληροφορία/διευκρίνιση σχετικά με το Πρόγραμμα, επικοινωνήστε με την ΕΔΟΚ ή με τον φορέα εκτέλεσης Sopexa SA, υπεύθυνη κα Ρομίνα Τζαρέλλα».

08 December 2017
Banner