Σε ποια βοοειδή θα δοθεί συνδεδεμένη ενίσχυση;

25 July 2022

Σε ποια βοοειδή θα δοθεί συνδεδεμένη ενίσχυση;

Την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων προς την Κομισιόν για την αναθεώρηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027, ζητούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Σταύρος Αραχωβίτης, σχετικά με το καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων στα βοοειδή και στα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα.

Όπως επισημαίνουν σε σχετικό δελτίο τύπου οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τη νέα ΚΑΠ είναι το καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και η κατεύθυνση πόρων για τη στήριξη παραγωγικών κλάδων που το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει θολό τοπίο για τις προτάσεις που έχει καταθέσει η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ασάφεια των κυβερνητικών δηλώσεων και διαρροών σχετικά με τη συνδεδεμένη των βοοειδών που δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα δοθεί προς ενίσχυση των εγχώριων εκτροφών για πάχυνση εγχώριων ζώων ή των εισαγόμενων ζώων που εκτρέφονται στη χώρα για 5 μήνες".

25 July 2022
Banner
Banner