Άνοδος στη αγορά χοιρινού κρέατος, κατά το 2ο εξάμηνο του 2022

29 July 2022

Άνοδος στη αγορά χοιρινού κρέατος, κατά το 2ο εξάμηνο του 2022

Το παγκόσμιο εμπόριο χοιρινού κρέατος, αναμένεται να έχει ανοδική τάση το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αν και τόσο ο πληθωρισμός όσο και η αφρικανική πανώλη των χοίρων (ASF) παραμένουν εμπόδιο, δήλωσε η Rabobank* στην έκθεση Global Pork Quarterly Q3 2022.

Σύμφωνα με τον Chenjun Pan, ανώτερο αναλυτή ζωικών πρωτεϊνών στη Rabobank, η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης εισαγωγών χοιρινού κρέατος από την Κίνα θα βοηθήσει στην αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου χοιρινού κρέατος κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Ωστόσο, η Rabobank αναμένει ότι οι εισαγωγές της Κίνας θα μειωθούν κατά 25%-30%. Σε ετήσια βάση τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, οι εισαγωγές της Κίνας μειώθηκαν κατά 65%.

«Αυτό συμβαίνει επειδή το χοιρινό κρέας δεν είναι ούτε η πιο ακριβή ούτε η φθηνότερη πρωτεΐνη, οπότε τα επίπεδα κατανάλωσης αλλάζουν αργά», εξήγησε ο Παν. «Ο αντίκτυπος μιας επιβραδυνόμενης οικονομίας στην κατανάλωση χοιρινού κρέατος αφορά περισσότερο τα κανάλια, με ασθενέστερες επιδόσεις στην εστίαση και ισχυρότερες στο λιανικό εμπόριο, καθώς οι καταναλωτές κάνουν συγκρίσεις τιμής-αξίας».

Η Βόρεια Αμερική παρουσιάζει ισχυρή ζήτηση χοιρινού κρέατος, ενώ η ζήτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξάνεται. Ωστόσο, πολλές ασιατικές χώρες αναμένουν ασθενέστερη ζήτηση από την εξάπλωση ασθενειών και οικονομικών ανησυχιών.

*Η Rabobank είναι χρηματοοικονομική υπηρεσία με έδρα την Ουτρέχτη της Ολλανδίας, εξειδικευμένη στην αγορά κρέατος.

Πηγή: meatpoultry.com

29 July 2022
Banner
Banner