Η MEAT PRO στη Γιορτή Κουράς Προβάτων που οργάνωσαν οι Κτηνοτρόφοι Αττικής

08 June 2017

Η MEAT PRO στη Γιορτή Κουράς Προβάτων που οργάνωσαν οι Κτηνοτρόφοι Αττικής

meat pro_giorti kouras2Στους Θρακομακεδόνες στην Πλατεία Αριστοτέλους βρέθηκε το περασμένο Σάββατο η MEAT PRO, που πήρε μέρος στην αναβίωση της Γιορτής Κουράς Προβάτων την οποία οργάνωσε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος». H MEAT PRO βρέθηκε εκεί για να στηρίξει, με την παρουσία σπουδαστών και καθηγητών, τη διάδοση των παραδόσεων του τόπου μας στους νεότερους, όπως αναφέρει σε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Όπως αναφέρει η Σχολή: «Στα πλαίσια της ετήσιας εορτής που διοργάνωσε ο Κτηνοτροφικός Σύνδεσμος Αττικής “Άγιος Γεώργιος” και έλαβε χώρα το Σάββατο 3 Ιουνίου στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες, η MEAT PRO, η πρώτη Πιστοποιημένη ιδιωτική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος, συμμετείχε ενεργά με μαθητές, καθηγητές και πλήθος φίλων σε μία ιδιαίτερη λαογραφική διαδικασία: την κουρά προβάτων.

meat pro_giorti kouras3Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίθηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Τσιρώνης, αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννης Κασσαβός, Δήμαρχος Αναρνών, Άρης Στρατάκος, Σύμβουλος Υπουργού.

Μέσα από ένα πατροπαράδοτο έθιμο που ένωσε γενιές, πολιτισμούς και νοοτροπίες με τρόπο συμβιωτικό, γεμάτο αλληλοσεβασμό, η MEAT PRO ξεχώρισε στην γευσιγνωσία των απαράμιλλων ελληνικών κρεάτων με τον τεμαχισμό του αμνού. Οι μαθητές της Σχολής που συμμετείχαν, βοήθησαν στο ψήσιμο, στον τεμαχισμό των αρνιών και το σερβίρισμά του στους παρευρισκόμενους.

Χάρη δε στην ευαισθησία της διοίκησης της Σχολής, τεμαχισμένο κρέας διατέθηκε άμεσα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τις οποίες ανεφοδιάζει τακτικά.

Μετά το άρμεγμα, την κουρά, το κλώσιμο, μετά το ψήσιμο, τον τεμαχισμό των ψητών, ξεκίνησε το φαγητό και ο...χορός!»

08 June 2017
Banner
Banner