Νέα έρευνα ενοχοποιεί το κόκκινο κρέας
Related Articles
- Γενικός γραμματέας Εμπορίου: Ενδελεχείς έλεγχοι για την πάταξη της αισχροκέρδειας – Υψηλά πρόστιμα – Προσοχή στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης
- FAO: Το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα σιτηρά συμπαρασύρουν τα τρόφιμα σε αυξημένες τιμές
- Εντείνονται οι έλεγχοι τροφίμων ενόψει του Πάσχα – 1.972.652 ευρώ πρόστιμα
Στη λίστα των «πιθανώς καρκινογόνων» παραγόντων τοποθετεί το κόκκινο κρέας η Διεθνής Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 26 Οκτωβρίου βασίζεται σε μελέτη μια ομάδας 22 ειδικών από δέκα χώρες και ενοχοποιεί την κατανάλωση κόκκινου κρέατος κυρίως για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά επίσης και για τον καρκίνο του παγκρέατος και του προστάτη. Στους «καρκινογόνους» παράγοντες κατατάσσεται το επεξεργασμένο κρέας.
Η μελέτη αυτή στην ουσία είναι μια επιθεώρηση 800 ερευνών που έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία και όχι μια νέα έρευνα. Η λίστα των «πιθανώς καρκινογόνων» παραγόντων περιέχει κάπου 1000 ουσίες.