Νέα έρευνα ενοχοποιεί το κόκκινο κρέας
Related Articles
Στη λίστα των «πιθανώς καρκινογόνων» παραγόντων τοποθετεί το κόκκινο κρέας η Διεθνής Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 26 Οκτωβρίου βασίζεται σε μελέτη μια ομάδας 22 ειδικών από δέκα χώρες και ενοχοποιεί την κατανάλωση κόκκινου κρέατος κυρίως για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά επίσης και για τον καρκίνο του παγκρέατος και του προστάτη. Στους «καρκινογόνους» παράγοντες κατατάσσεται το επεξεργασμένο κρέας.
Η μελέτη αυτή στην ουσία είναι μια επιθεώρηση 800 ερευνών που έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία και όχι μια νέα έρευνα. Η λίστα των «πιθανώς καρκινογόνων» παραγόντων περιέχει κάπου 1000 ουσίες.