144% αύξηση εξαγωγών αιγοπρόβειου στο 9μηνο
Related Articles
Σε μια στιγμή που η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος βρίσκεται σε πυρετό διεργασιών προετοιμάζοντας ό,τι είναι απαραίτητο για να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος προώθησης πρόβειου κρέατος με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα νέα από το μέτωπο των εξαγωγών ελληνικού αιγοπρόβειου κρέατος στέλνουν καλά μηνύματα.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που δίνει ανά μήνα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία - Eurostat δείχνουν μεγάλη αύξηση των εξαγωγών αιγοπρόβειου κρέατος στο εννιάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2016.
Το εντυπωσιακό 144,6% είναι λοιπόν το νούμερο αύξησης των ελληνικών εξαγωγών για το εννιάμηνο 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο εννιάμηνο 2015. Ειδικότερα, μέχρι τον Σεπτέμβριο οι εξαγωγές νωπού, με απλή ψύξη ή κατεψυγμένου αιγοπρόβειου κρέατος ανήλθαν σε 2.058 τόνους έναντι 841 τόνων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι εξαγωγές αυτές κατευθύνθηκαν και πάλι κυρίως προς χώρες της Ε.Ε. (2.051 τόνοι), ενώ χώρες εκτός Ε.Ε. απορρόφησαν μικρότερο μέρος των ελληνικών εξαγωγών (7,1 τόνοι).