Συνεργασία Ελλάδας-ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης

29 July 2022

Συνεργασία Ελλάδας-ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης

Η κατάθεση του ελληνικού σχεδίου για τα συστήματα τροφίμων στο πλαίσιο της κοινής δράσης των χωρών του Οργανισμού αλλά και μια σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν στο ΥπΑΑΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με τον κ. Στέφανο Φωτίου, διευθυντή Βιώσιμης Ανάπτυξης και Συστημάτων Τροφίμων του Παγκόσμιου Αγροδιατροφικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, στις 29 Ιουλίου 2022.

Συζητήθηκαν, επίσης, πρωτοβουλίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και η άντληση ιδεών από τη διεθνή εμπειρία για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την αξιοποίηση της γενετικής βελτίωσης γηγενών πόρων.

Πρόσφατα, στην ατζέντα της Εκτελεστικής Επιτροπής του FAO, για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, συμπεριελήφθησαν τα θέματα συζήτησης που έθεσε η ελληνική πλευρά για την επόμενη Ολομέλεια που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΟ, κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση. Τον συντονισμό των επαφών και δράσεων θα έχει ο ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Γεωργαντάς

Συμφωνήθηκε, επίσης, η αναβάθμιση της εκπροσώπησης της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό (FAO) και συζητήθηκε ο προγραμματισμός μελλοντικών δραστηριοτήτων, σε κορυφαίο επίπεδο, στη χώρα μας.

29 July 2022
Banner
Banner