Συζήτηση για την προοπτική ανάπτυξης της παραγωγής κρέατος

24 February 2015

Συζήτηση για την προοπτική ανάπτυξης της παραγωγής κρέατος

Προτάσεις και προβληματισμούς για το μέλλον της κρεοπαραγωγού κτηνοτροφίας στοχεύει να αναδείξει μια ειδική συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου Το Κρέας και τα Προϊόντα του. Ο τίτλος της αρκετά εύγλωττος και επίκαιρος: «Το κρέας – ο αδύνατος κρίκος με την μεγαλύτερη προοπτική ανάπτυξης».
Στη συζήτηση έχουν κληθεί να συνεισφέρουν τις απόψεις τους άνθρωποι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και εκπρόσωποι των κρίκων της αλυσίδας του κρέατος. Αναλυτικά στη στρογγυλή τράπεζα θα συμμετέχουν:
Ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, Λευτέρης Γίτσας, με θέμα Οι διεπαγγελματικές συμφωνίες ως μέσο για την ενεργοποίηση των διαθέσιμων πόρων της χώρας
Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Αλέκος Ζαγορίτης, με θέμα Οι σύγχρονες Ελληνικές φυλές βοοειδών και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους.
Ο Γιάννης Βουγιούκας, βοοτρόφος – παχυντής, με θέμα Η ύπαρξη των παραδοσιακών παχυντών εγγύηση της συνέχισης και αύξησης της εγχώριας παραγωγής.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων Κρέατος, Βασίλης Μεγαλοβασίλης, με θέμα Οι ελληνοποιήσεις ως αποτέλεσμα της απουσίας ελέγχων στη διακίνηση κρέατος.
Ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σταύρος Πέρρος και Σάββας Κεσίδης αντίστοιχα, με θέμα: Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες ως κρίκος μεταξύ παραγωγικής διαδικασίας και κατανάλωσης.
Τέλος ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής και τέως πρόεδρος του ΕΛΟΓΑΚ, Ανδρέας Γεωργούδης, με θέμα Η ολοκλήρωση ενός συστήματος ελέγχων και ιχνηλασιμότητας του κρέατος.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, την Κυριακή 1/3 και ώρα 12.45 με συντονιστή τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Meat Νews, Γιώργο Κατερίνη.

24 February 2015
Banner
Banner