Μετατροπή απορριμμάτων τροφίμων σε πρωτεΐνη, δίνει λύση στην επισιτιστική κρίση

24 February 2023

Μετατροπή απορριμμάτων τροφίμων σε πρωτεΐνη, δίνει λύση στην επισιτιστική κρίση

Related Articles

Έρευνα που διενεργήθηκε στο King's London College αναφέρει πως ο μετασχηματισμός των απορριμμάτων τροφίμων ο οποίος συντελείται χρησιμοποιώντας βιώσιμες τεχνολογίες θα μπορούσε να παράγει αρκετή πρωτεΐνη για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Ερευνητές από τη Σχολή Φυσικών, Μαθηματικών & Μηχανικών Επιστημών και της Σχολής Επιστημών Ζωής και Ιατρικής του εν λόγω πανεπιστημίοου ανακάλυψαν ότι η χρήση μόνο μίας από αυτές τις διαδικασίες για τη μετατροπή των αγροτικών απορριμμάτων τροφίμων θα μπορούσε να παρέχει τριπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος για να ταΐσει κάθε άτομο στο κόσμο, κάθε μέρα.

Η εργασία που δημοσιεύτηκε στο Green Chemistry αναφέρει πως είναι η πρώτη φορά όπου οι ερευνητές εξέτασαν διεξοδικά τις βιώσιμες τεχνολογίες που μετατρέπουν τα οργανικά απόβλητα, τα οποία περιλαμβάνουν τα απόβλητα τροφίμων, από τη γεωργία, την κουζίνα και τα εστιατόρια καθώς και τη βιομηχανία τροφίμων. Οι συγγραφείς της έρευνας υποστηρίζουν ότι η μετατροπή αυτών των αποβλήτων σε πρωτεΐνη χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνολογίες θα μπορούσε να λύσει τον υποσιτισμό, να μειώσει την πίεση στη γεωργία και τις αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων που προκαλείται από την πανδημία του Covid-19 και να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.

Η μείωση των απορριμμάτων μας δημιουργώντας μια οικονομία που τροφοδοτείται από τη φύση είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Αυτήν τη στιγμή πετάμε δισεκατομμύρια τόνους άψογα χρησιμοποιήσιμων οργανικών απορριμμάτων κάθε χρόνο, αλλά χρησιμοποιώντας βιώσιμους βιομετατροπείς μπορούμε να μετατρέψουμε αυτά τα απόβλητα τροφίμων σε πολύτιμο πόρο πρωτεΐνης.

Πηγή: kcl-ac-uk

24 February 2023
Banner
Banner