Καρδούλες από μοσχαρίσιο κιμά με γέμιση κρέμας, παρμεζάνας και κρούστα ροζ πιπεριού

14 February 2024

Καρδούλες από μοσχαρίσιο κιμά με γέμιση κρέμας, παρμεζάνας και κρούστα ροζ πιπεριού

Ο R&D Chef και σύμβουλος γαστρονομίας Λάζαρος Ράπτης με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου προτείνει στους κρεοπώλες αναγνώστες του Meat News μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για να εντυπωσιάσουν τους πελάτες τους.

(Η πρόταση δημοσιεύτηκε στο Meat News #123 -Φεβρουαρίου, το οποίο κυκλοφορεί)

Υλικά

  • 1 κιλό έτοιμο μίγμα για μπιφτέκι
  • 200 γρ. κρέμα τυριού
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 20-30 γρ. panko

Υλικά για την κρούστα

  • 400 γρ. panko (γαλέτα που χρησιμοποιούν στην Άπω Ανατολή)
  • 70-80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 4-5 γρ. ροζ πιπέρι σπασμένο
  • 3 γρ. σκόνη παντζαριού
  • 1 μικρό κουπάτ ζαχαροπλαστικής σε σχήμα καρδιάς
  • Λίγο καλαμποκέλαιο

Εφαρμογή

Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε την κρέμα τυριού, την παρμεζάνα, το panko και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της κρούστας. Μοιράζουμε το έτοιμο μίγμα για μπιφτέκι σε μπάλες των 150 γρ. περίπου και κάνουμε στη μέση ένα βαθούλωμα. Προσθέτουμε μια μπαλίτσα από την γέμιση και κλείνουμε με προσοχή για να μην βγει η γέμιση προς τα έξω. Λαδώνουμε τα τοιχώματα του κουπάτ, βάζουμε την γεμιστή μπάλα του κιμά και πιέζουμε καλά ώστε να την μορφοποιήσουμε σε καρδούλα. Αφαιρούμε το κουπάτ και ετοιμάζουμε και τις υπόλοιπες με τον ίδιο τρόπο. Με πινέλο σιλικόνης τις κάνουμε επάλειψη με πολύ λίγο νερό και πανάρουμε με το μίγμα της κρούστας. Τοποθετούμε σε δισκάκια.

Οδηγίες για τον πελάτη

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 με 40 λεπτά περίπου στους 180 -190οC σκεπασμένα με βρεγμένη λαδόκολλα.

14 February 2024