Απορίες και αγανάκτηση των κρεοπωλών για το εορταστικό «καλάθι»

09 December 2022

Απορίες και αγανάκτηση των κρεοπωλών για το εορταστικό «καλάθι»

Την αγανάκτηση του κλάδου των κρεοπωλών εκφράζει η ΠΟΚΚ για το εορταστικό καλάθι που εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, όπου περιλαμβάνονται ως προϊόντα το μοσχάρι και η γαλοπούλα. Η Ομοσπονδία των κρεοπωλών θεωρεί ότι με τις εξαγγελίες αυτές «στοχευμένα μετατοπίζεται η αγοραστική κίνηση στις πολυεθνικές και μεγάλες αλυσίδες».

Το σχετικό δελτίο της ΠΟΚΚ:

Με απορία και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ  τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κου Άδωνι Γεωργιάδη, για το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού».

Αγανάκτηση, επειδή ακόμα μία φορά απαξιώνεται ένας κλάδος που αγόγγυστα συνεισφέρει αν και όντας καταναλωτής πλήττεται από το κόστος της ενέργειας και τις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών των προϊόντων. Σε όλες τις κρίσεις που άπτονται του κρέατος, όπως τη νόσο των τρελλών αγελάδων-  των χοίρων -  της γρίπης των πουλερικών -  της αφρικανικής πανώλης κ.λπ., ήμασταν αυτοί που όχι μόνο στηρίξαμε την παραγωγή αλλά και κρατήσαμε τα προϊόντα στο τραπέζι του καταναλωτή βάζοντας «πλάτη» στην εμπορία και διακίνηση του κρέατος ανεξάρτητα  του ποιος είχε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αγανάκτηση, επειδή πως μετά από όλα αυτά αντί να επιδοτηθούμε με κάποιο τρόπο, βλέπουμε με λύπη μας ότι στοχευόμενα μετατοπίζεται η αγοραστική κίνηση στις πολυεθνικές και μεγάλες αλυσίδες τροφίμων επιδιώκοντας την υποβάθμιση και τον παραγκωνισμό του επαγγελματία Κρεοπώλη.

Απορία, ένεκα του ότι ενώ ήδη υπάρχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» κρέατα χαμηλότερης αξίας όπως το κοτόπουλο και το χοιρινό μολαταύτα σκόπιμα προστίθενται το μοσχάρι, που θεωρείται ποιοτικά ανώτερο και η γαλοπούλα που παραδοσιακά θεωρείται εορταστικό έδεσμα.

Απορία, γιατί ενώ ονοματίζονται τα προϊόντα δε γίνεται λόγος για την ποιοτική κατάταξη και την προέλευση την οποία πρώτιστα οφείλει να γνωρίζει ο καταναλωτής.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών γνωστοποιεί σε όλες τις πλευρές, πως οι κρεοπώλες- μέλη μας, θα κάνουμε για ακόμα μία φορά το καθήκον μας, όχι μόνο κατά την εορταστική περίοδο, και θα συγκρατήσουμε τις τιμές σε χαμηλά πλαίσια ανάλογα με τις δυνατότητές μας  διαθέτοντας πάντα προϊόντα  άριστης ποιότητας και  ευαρεστώντας το πελατειακό μας κοινό με γευστικές προτάσεις μέσω της υπεροχής που διαθέτουμε στην πώληση ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ κρέατος.

09 December 2022
Banner
Banner