«Kαλάθι Χριστουγέννων» με γαλοπούλα και μοσχάρι, ανακοίνωσε το Υπ. Ανάπτυξης

07 December 2022

«Kαλάθι Χριστουγέννων» με γαλοπούλα και μοσχάρι, ανακοίνωσε το Υπ. Ανάπτυξης

«Έχουμε πια μέση αξία καλαθιού περίπου 30% κάτω από ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του και αν συνυπολογίσετε και το περίπου 10% του πληθωρισμού που μεσολάβησε, περίπου 40% κάτω». Αυτό ισχυρίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας τα στοιχεία που προκύπτουν από την 6η εβδομάδα εφαρμογής του καλαθιού του νοικοκυριού, αλλά και τις λεπτομέρειες εφαρμογής του νέου καλαθιού «των Χριστουγέννων» και «του Άη Βασίλη», τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 14 Δεκεμβρίου.

Το λεγόμενο «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα ισχύσει από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου 2023 και θα περιέχει γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι/ βασιλόπιτα και σοκολάτα.

Για τον αθέμιτο ανταγωνισμό

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης «Είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το αν θα συμπεριλάβουμε στο εορταστικό καλάθι και τα παραδοσιακά μελομακάρονα και τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες. Αποφάσισα να μην τα συμπεριλάβω στο καλάθι. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουμε να προκαλέσουμε αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία που παραδοσιακά είναι τα μαγαζιά που από αυτά προμηθευόμαστε κυρίως τα συγκεκριμένα προϊόντα κατά το διάστημα των εορτών».

Σε ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο αν κατ' αναλογία το μοσχάρι και η γαλοπούλα δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό με τα κρεοπωλεία, ο υπουργός είπε: «Ασφαλώς, αλλά κρέας αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ, δεν μπορείς να πεις ότι το σούπερ μάρκετ δεν είναι και αγορά κρέατος. Αλλά τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες δεν είναι ο κύριος χώρος τους τα σούπερ μάρκετ. Άρα, εμείς προσπαθούμε να τηρήσουμε στην αγορά μία ισορροπία, αυτός είναι ο λόγος. Προφανώς στο διάστημα αυτό έχω μιλήσει και με την Ομοσπονδία των Αρτοποιών και με την Ομοσπονδία των Κρεοπωλών. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε ένα σχήμα που να ενδιαφέρονται και να μπορούν να υποστηρίξουν το καλάθι».

Όσον αφορά το «Καλάθι του Άη Βασίλη» αυτό περιλαμβάνει 10 κατηγορίες παιχνιδιών και θα υπάρχει σε όλα τα καταστήματα πώλησης παιχνιδιών.

07 December 2022
Banner
Banner