Πάει για 30 Σεπτεμβρίου η καταχώριση τιμολογίων για τα νωπά και ευαλλοίωτα, αναστέλλεται και η επιβολή κυρώσεων (upd)

14 June 2019

Πάει για 30 Σεπτεμβρίου η καταχώριση τιμολογίων για τα νωπά και ευαλλοίωτα, αναστέλλεται και η επιβολή κυρώσεων (upd)

Με νεότερη διορθωμένη η εγκύκλιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρινίζει ότι όχι μόνο οι κυρώσεις, αλλά και η ίδια η υποχρέωση καταχώρισης τιμολογίων για νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα, αναστέλλεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Την ορθή επανάληψη της εγκυκλίου μπορείτε να δείτε εδώ.

Νωρίτερα το meatnews.gr έγραφε σχετικά:

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή της ΚΥΑ για την καταχώριση τιμολογίων στην πλατφόρμα για τη διακίνηση νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων, εξέδωσε χθες Πέμπτη 13/6 ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ Ν. Αντώνογλου.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης, αλλά «προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η εν λόγω διαδικτυακή υπηρεσία, να δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα στους ενδιαφερόμενους να εναρμονιστούν με τις προδιαγραφές της αλλά και να διευθετηθούν τυχόν τεχνικά προβλήματα στην ήδη υπάρχουσα εφαρμογή, κάθε είδους κύρωση του ν. 4492/2017 αναστέλλεται μέχρι την 30/9/2019».

Υπενθυμίζουμε ότι αίτημα αναστολής των κυρώσεων μέχρι το τέλος του έτους είχε κάνει προ ημερών η Ομοσπονδία των Φοροτεχνικών.

Εδώ η εγκύκλιος με πρόσθετες λεπτομέρειες.

14 June 2019
Banner
Banner