Χάρτα Αειφορίας ετοιμάζει ο ευρωπαϊκός κλάδος πουλερικών

06 October 2021

Χάρτα Αειφορίας ετοιμάζει ο ευρωπαϊκός κλάδος πουλερικών

Μια Χάρτα Αειφορίας δεσμεύθηκαν ότι θα εκπονήσουν και θα δημοσιεύσουν στις αρχές του ερχόμενου έτους 2022, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κρέατος Πουλερικών –AVEC.

Την απόφαση έλαβαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη διάρκεια της 63ης γενικής συνέλευσης του AVEC, κατά την οποία η συζήτηση εστίασε στην αειφορία του κλάδου, υπό το φως των αλλαγών που φέρνει η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η Στρατηγική «Από τη Φάρμα στο Πιάτο».

Με τη δέσμευση για τη Χάρτα Αειφορίας ο AVEC αποσκοπεί να δείξει ότι το ευρωπαϊκό κρέας πουλερικών αποτελεί μέρος της λύσης στην προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, αναπτύσσοντας συγκεκριμένες λύσεις για τη βελτίωση της αειφορίας του κλάδου πουλερικών. Σύμφωνα με τις διακηρύξεις, για την επίτευξη πραγματικής βιωσιμότητας, ο κλάδος στοχεύει στην εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ των τριών πυλώνων – Περιβάλλον, Κοινωνία και Οικονομία. Τα στελέχη του AVEC κατέστησαν σαφές ότι «το επίπεδο δέσμευσης του ευρωπαϊκού κλάδου κρέατος πουλερικών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη βούληση και την ικανότητα της Κομισιόν να υπερασπιστεί τον τομέα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό τρίτων χωρών. Είναι τεράστιας σημασίας οι εξελίξεις που έρχονται –και οι οποίες θα αυξήσουν το κόστος παραγωγής– να μην οδηγήσουν σε μεγαλύτερες εισαγωγές κρέατος πουλερικών από τρίτες χώρες. Παράγουμε κρέας με κλιματικά ευφυή τρόπο στην Ευρώπη – συνεπώς η εισαγωγή περισσότερου κρέατος από τρίτες χώρες θα οδηγήσει τελικά σε διεθνώς υψηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου».

06 October 2021
Banner
Banner